Uluslararası satranç turnuvasına start

Uluslararası satranç turnuvasına start

 

Konyaaltı Belediyesi, Antalya’da bir ilke daha imza atıyor. Konyaaltı Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ile Antalya’da ilk kez uluslararası üst düzey sporcuların yarışacağı Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvasının startını veriyor.

Konyaaltı Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ödüllü turnuvasını Antalya’ya taşıyacak olan protokole imza attı. Türkiye ve uluslararası sporcuların Konyaaltı’nda yarışacağı, Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası Protokolüne, Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Muammer Saygılı ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay imza attı.

KONYAALTI’NDA ULUSLARARASI PROTOKOL
17-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvanın hazırlık startını verdiklerini dile getiren Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Saygılı, Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvasının Antalya’da bir ilk olacağını söyledi. Muammer Saygılı, “Küçümsenmeyecek ölçüde beyin enerjisi, dikkat ve yoğunlaşma isteyen, insanı geliştirecek analitik düşünmeyi sağlayan; özgüven, karar verme, hafıza ve hayal gücünü geliştiren satranç sporunu Konyaaltı ve de Antalya’mızda yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu düşünceyle Türkiye ve uluslararası üst düzey sporcuları Konyaaltı’nda bir araya getirmek istedik. Ve TSF ile bir protokol yaptık.” diye konuştu.

EN BÜYÜK ÖDÜLLÜ TURNUVA
TSF işbirliğiyle düzenleyecek oldukları Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası ile Antalya’da bir ilki gerçekleştireceklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, turnuvada toplam 65 bin lira nakdi ödülün dağıtılacağına dikkat çekti. Bu yönüyle de Türkiye’nin en büyük ödüllü turnuvası olduğunu ifade eden Başkan Semih Esen,  17-22 Kasım 2019 tarihleri arasında Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvasına tüm Antalyalıları davet ettiğini bildirdi.

ANTALYA’DA BİR İLK OLACAK
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay ise konuşmasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan turnuva ile üst düzey sporcuların Antalya’da bir araya geleceğini ve yarışacağını, bunun da satranç sever Antalyalılar için büyük bir heyecan oluşturacağına inandığını söyledi. Gülkız Tülay, bu heyecanın mimarı olduğunu ifade ettiği Başkan Semih Esen ve Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Saygılı’ya teşekkür etti.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU