Temizer;’’İktidara adayız’’

Temizer;’’İktidara adayız’’

 

 İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, ‘’Haklının değil, güçlünün hakim olduğu bir dönem yaşıyoruz’’ dedi. Temizer, İttifak içinde oldukları CHP’li belediyelerin seçim kazanmasında payları olduğunu belirterek, ‘’Yanlışlarının arkalarında durmayız’’ dedi. FETÖ ile mücadele konusunda hükümetin samimiyetine inanmadıklarını da belirterek, ‘’4 bakanlık hırsızlık-yolsuzluktan görevden alındı, ama yargılanmadılar’’ diye konuştu.

Antalya Dostlar Platformu’nun Akra Otel’de düzenlediği haftalık toplantısında konuşan Yavuz Temizer, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında verdikleri mücadeleyi anlattı. Temizer, MHP’den ayrılarak 25 Ekim 2017 tarihinde büyük hedeflerle İYİ Parti’yi kurduklarını belirterek, ‘’Bu süreçte her türlü baskı, iftira ve zulümle karşılaştık. Ama hepsinin üstesinden geldik. Bugün iktidara aday partiyiz. İktidar hazırlığı yapıyoruz, alternatif biziz. İyi işler yapıyoruz, iyi imzalar atıyoruz ve en önemlisi halkın taktirini kazanıyoruz’’ dedi.

Akşener 31 Mart seçimlerinin mimarıdır

CHP ile ittifakın devam ettiğini ve edeceğini dile getiren İYİ Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer, 31 Mart seçimlerinde elde edilen başarıda en büyük payın Genel Başkan Meral Akşener’e ait olduğunu hatırlatarak, ‘’Seçimin mimarı Meral Akşener’dir’’ dedi. 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde 39 ilçeyi gezdiklerini hatırlatarak; ‘Bahçeli ve Erdoğan meydanlara çıkınca oy kaybettirdiler. Kılıçdaroğlu da, merkez sağdan gelecek oyların önünü kesiyordu. Böylesi dönemde seçim kampanyasını Akşener yönetti. Sonuç ortada’’ diye konuştu.

Antalya bizim için önemli

43 İYİ Parti milletvekilinin 3’ünü 250 bin oy alarak Antalya’da kazandıklarını hatırlatan Yavuz Temizer, genel merkeze gelen şikayetlerin giderek artması üzerine Genel Başkan Akşener tarafından İl Başkanlığı görevine getirildiğini söyleyen Temizer, şöyle devam etti:

‘’Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Antalya’da bu görevi her partilimiz yapabilirdi. Ama sorun çözülemedi. Öncelikle görev yaptığımız bu 2-3 aylık dönemde gruplaşmanın önünü kestik. Bu kısa sürede çok iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Diğer illerimize de örnek olabilecek prototip, demokratik bir teşkilat istiyoruz. Bazı eksiklere rağmen bun u şu anda en iyi uygulayan parti CHP’dir’’

Siyaseti artık milletin yapması gerektiğini savunan Temizer, seçim barajı ve seçim yasalarının değiştirlmesi ve kaldırılması konusunda da; ‘’ 2002 yılından beri başta Ak parti olmak üzere tüm siyasi partilerin seçim barajının kaldırılması, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak üzere seçim yasalarının değişmesini isterler ama bir türlü mutabakat sağlanamaz. Siyaset halkın gücünü arkanıza alırsanız yapılır. Halk bunu istiyorsa yapacaksınız. Siyaset artık parmak kaldır-indirle yapılamaz. Türkiye artık bunu kaldıramaz. Hele hele ben yaptım oldu mantığı ile siyaset yaşayamaz’’ diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer soru cevap bölümünde de, CHP ile ittifak ve kazanılan belediyelerle ilgili görüş ve duruşlarını şöyle anlattı:

‘’Belediye seçimlerinde ne olacak sorusunun cevabı seçim öncesinde konuşulmamış. CHP’nin seçim kazandığı belediyelerde hiç şüphesiz bizim de payımız var. Her şeyden önce yönetimde olmak istiyoruz. Sözümüzün ve görüşümüzün dinlenmesini istiyoruz’’

Temizer, başka bir soru üzerine de ‘’Yapacakları bir yanlışın arkasında durmayız’’ diye yanıt verdi.

Gençlikle ilgili bir soruyu yanıtlarken de; ‘’Bu parti gençlik ve kadın hareketi olarak ortaya çıktı. Maalesef TBMM’de en yaşlı ve erkek parti biziz. Gençliği işin içine ilk seçimimizde dahil edemedik. Eski particilikte olduğu gibi artık ‘Bayrak as, kalabalık topla’ gençliği yok. Bu nedenle gençlik için hızlı bir eğitim programı başlatıyoruz. Gençlik TİM’leri kurup fiilen siyasetin içinde olmalarını sağlayacağız’’ dedi.

FETÖ ile ilgili mücadele konusun da bir soruyu yanıtlayan Temizer, iktidarın bu konuda samimi olduğuna inanamadıklarını belirterek, ‘’17-25 Aralık döneminde hırsızlık ve yolsuzluk yaptıkları için dört baklan görevden alındı ama yargılanmadılar. Aksine hiç birine dokunulmadı ve sahip çıktılar. Davutoğlu ‘Konuşursam yer yerinden oynar’ diyor konuş kardeşim, sana konuşma diyen var mı? Bülent Arınç Ankara’da neler olup bittiğini anlatacağım diye ortaya çıktı, bir şey anlattığını duyanınız var mı? Asya Bank’ın önünden geçen adamı tutukluyorsunuz, ama FETÖ’nün siyasi kanadını görevden uzaklaştırmakla yetiniyorsunuz. Bu adalet anlayışını da kabul etmek mümkün mü? Maalesef bugün ‘’Haklının değil, güçlünün hakim olduğu bir dönem yaşıyoruz’’ dedi.

Toplantıya İYİ Parti Kalkınma Politikaları  Turizmden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı Turizm Politikaları Başkanı Selda Ecer, Teşkilat Başkanı Neşe Toker ve  Kurucular Kurulu üyesi Musa Ertugan da katıldılar.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU