Nesli tükenmekte olan balaban kuşu yaralı bulundu

Nesli tükenmekte olan balaban kuşu yaralı bulundu

 

Döşemealtı'nda yaralı halde bulunan ve dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Balaban kuşu, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Balaban kuşu tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakılacak.

Döşemealtı'ndaki bir yemek üretim tesisinde çalışan Adbullah Evciman, mesaiye giderkenAtatürk Caddesi üzerinde yaralı bir kuş gördü. Daha önce hiç görmediği kuşu alarak işyerine getiren Evciman, vücudunun sol tarafında kanaması olan kuşa su verip, yetkililere haber verdi.

 Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan yaralı balaban kuşu tedavisi yapılmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü. yaralı balaban kuşu tedavisi tamamlandıktan sonra yeniden tabii yaşam alanına bırakılacak.

Yaralı balaban kuşunu bulan Abdullah Evciman, "Saat 7 civarı mesaiye giderken kuşun yolun kenarında yaralı olduğunu gördüm. Hayvanın sol tarafında kanama vardı. Hemen alıp firmama getirdim yetkililere haber verdim. Daha önce böyle bir kuş görmemiştim. Geldikten sonra araştırmasını yaptım. Nadir bulunan balaban kuşu olduğunu öğrendim" dedi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU