HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Antalya istihdamda hedefini aştı

Antalya istihdamda hedefini aştı

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile Kemer’de gerçekleşen Tarım İş Sendikası Temsilci Eğitim Seminerinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, “Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz 150 bin yeni istihdam yaratma sözümüzü tuttuk” dedi.

Vali Münir Karaloğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım-İş Sendikası tarafından Antalya’nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen, Yönetici ve Temsilci Eğitim Semineri’ne katıldı. Seminere, Vali Münir Karaloğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve sendika başkanları katıldı.

DÜNYAYA ÖRNEK BİR MODEL

Açılışta konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, üretim ile alın terini, sermaye ile emeği, kazanç ile hakkaniyeti her zaman birlikte ele aldıklarını ifade etti. Selçuk, “Hükümet olarak, 17 yıldır izledikleri politikalar neticesinde bugün, sendikal hayatın, hiçbir dönemde olmadığı kadar geliştiğini ve çeşitlilik kazandığını söyledi.

Konuşmasında, İş Kanunu'nun Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun olarak 2003'te yeniden düzenlendiğine değinen Bakan Selçuk, “2002'den önce hiçbir iktidarın cesaret edemediği, 1983 yılında yapılan düzenlemelerin getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldırdık ve şimdi de geçici işçi kardeşlerimizin 2019 yılında çalışma sürelerini 9 ay 29 güne uzattık. Emekçi kardeşlerimiz ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ANTALYA ÖNEMLİ BİR TARIM MERKEZİ

Türkiye’nin 81 vilayetinden seminer için Antalya’ya gelen katılımcıları, Türkiye’nin misafir odası, Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Münir Karaloğlu, “2019 Antalya için iyi bir yıl oldu ve olmaya devam ediyor. Antalya, Türkiye’nin önemli bir turizm destinasyonu ve Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezidir. Turizm sektöründe işler çok iyi giderken tarımsal ihracatta da özellikle yaş sebze meyve ihracatında komşu ülkeleri de doyuran önemli bir tarım merkezi haline geldik. Antalya’da her yıl 6 buçuk milyon ton yaş sebze ve meyve üretiliyor. Bunu hem iç pazara hem de Türkiye’nin çevresinde ki ülkelere ihraç ederiz. Antalya’nın bu yıl iki sektörde de işleri iyi gidiyor” şeklinde konuştu.

İSTİHDAMDA HEDEFLERİMİZİ AŞTIK

2019 yılı başında ilan edilen İstihdamı Destekleme Paketi’nden en çok istifade eden illerin başında Antalya’nın geldiğini vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, “Geçen sene TOBB Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanımıza söz verdiğimiz 150 bin yeni istihdam yaratma sözümüzü, temmuz ayı itibariyle 158 binle tuttuğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Seminerin ardından Vali Karaloğlu ve Bakan Selçuk, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı ilk ders açılışına katıldı.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin