Mevlana ruhu Antalya'da yaşıyor

Mevlana ruhu Antalya'da yaşıyor

 

29 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Merkezi, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nce ortaklaşa yürütülen etkinlikler kapsamında Antalya Mevlevîhânesi’nde Semâ âyin-i şerîfi düzenlendi.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Semâ Topluluğunca gerçekleştirilen Semâ töreniyle Antalya'da Mevlânâ ruhunun teneffüs edildiğini vurgulayan Akdeniz Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ögke, bundan böyle her ayın son Cuma akşamlarında Antalya Mevlevîhânesi’nde düzenli olarak Semâ törenleri icra edileceğini söyledi.

İki yıldır yürütülen çeşitli etkinliklerle Antalya Kaleiçi’ne yeni bir nefes getiren Antalya Mevlevîhânesi'nin, Cuma akşamı düzenlenen Semâ âyin-i şerîfiyle adeta geçmişteki işlevlerinden birine daha kavuştuğunu dile getiren Ögke, tarihte Mevlevîhâneler toplum için hangi fonksiyonları icra ediyorlarsa Antalya Mevlevîhânesi’nde de bu mekânın ruhuna uygun etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu kapsamda Ney, tezhib, Kur’ân-ı Kerîm Elifbâ kursları ve makam dersleri ile tasavvuf musikisi fasıllarının yanı sıra Elmalılı Vâhib-i Ümmî Dîvânı okumaları, Mesnevî şerhi, İslâm düşüncesi, Şifâ-i Şerîf, Kuşeyrî Risâlesi ve Tefsir derslerinin yoğun bir katılımla yürütülmekte olduğunu hatırlatan Ögke, ayrıca her hafta Cuma akşamları il dışından davet ettikleri ilim ve fikir adamlarını Antalyalılarla buluşturarak kadim geleneğimizin ruhuna uygun bir çizgide bu mekânların adeta yeniden canlandırıldığını dile getirdi. Bütün Antalyalıları düzenlenen programlara davet eden Prof. Dr. Ahmet Ögke, etkinliklere destek veren paydaş kurumlara ve yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU