HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Growtech, Uluslararası Tarım Yazarlarını Antalya'da Ağırlayacak

Growtech, Uluslararası Tarım Yazarlarını Antalya'da Ağırlayacak

 

27-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, bu yıl 20 ülkeden 34 tarım yazarını, 4-8 Kasım 209 tarihlerinde Uluslararası Tarım Yazarları Federasyonu (IFAJ) ve Tarım Gazetecileri Yazarları Derneği (TAGYAD) iş birliğinde gerçekleşecek “Avrupa ve Balkan Ülkeleri Tarım Gazetecileri Forumu”nda Antalya’da ağırlayacak. Bu özel buluşmada uluslararası basın temsilcileri; Türkiye’de tarımın ve tohumculuğun geleceği başta olmak üzere sektörle ilgill önemli panelleri takip etmenin yanı sıra, bölgedeki önemli tarımsal işletme ve seraları da ziyaret edip Türk tarım sektörünün en yeni teknolojilerini ve uygulamalarını yerinde görme fırsatı da bulacaklar.

 

 

Tarım sektörünün birbirinden yenilikçi ürün ve hizmetlerinin tanıtılacağı, bu yıl 19.’su gerçekleşecek olan Growtech Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı; Antalya Expo Center’da 50 bin m2 alanda, 30’un üzerinde ülkeden 850’yi aşkın katılımcı marka ve 130’dan fazla ülkeden 90 binin üzerinde uluslararası ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Her yıl başarılarına yenilerini ekleyen Growtech, bu yıl fuar öncesinde 4-8 Kasım 2019 tarihleri arasında Uluslararası Tarım Yazarları Federasyonu (IFAJ) ve Tarım Gazetecileri Yazarları Derneği (TAGYAD) iş birliğinde gerçekleşecek “Avrupa ve Balkan Ülkeleri Tarım Gazetecileri Forumu”na Antalya’da ev sahipliği yapacak.

 

Etkinliğe Rusya, Ukrayna, Gürcistan, İran, Irak, Ürdün, İsrail, , Japonya, Kanada, Finlandiya, İngiltere, Hollanda, Belçika, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Avusturya veFransa olmak üzere 20 farklı ülkeden 34 uluslararası tarım yazarı katılacak. Bu etkinlik kapsamında “Antalya ve Türkiye’de Tarım” paneli ve Türkiye Tohumcular Birliği TÜRKTOB’un gerçekleştireceği “Türkiye’de Tohumculuğun Geleceği” sunumu da gerçekleştirilecek. Panelde Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan ve Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Harun Öztürk konuşmacı olarak yer alacak. Moderatörlüğünü ise Tarım Gazetecileri Yazarları Derneği (TAGYAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve tarım yazarı İsmail Uğural yapacak.

 

Yabancı Basın Türk Tarımsal İşletme ve Seralarını Gezecek

Uluslararası tarım yazarlarını ve editörlerini fuar öncesi Antalya’da buluşturan bu özel etkinlikte gazeteciler; Antalya’nın önde gelen, dünyanın pek çok ülkesine tohum ihracatı yapan firmaların seralarını ziyaret edip, modern seralarda yüksek teknolojiyle üretilen meyve sebzeleri yerinde görme ve Türk tarımının geldiği yeri yakından anlama fırsatı da bulacaklar. Ayrıca,Aksu İlçesi’nde 1121 dekarlık arazide yer alan, içinde Expo Kulesi, kongre merkezi, endemik bitki türleri, dev botanik bahçesi, eğlence mekânları da bulunan Türkiye'nin ilk botanik bahçesi 'Expo 2016 Antalya'yı Tarım İl ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde özel bir gezi programında ziyaret edecekler.

 

 

 

Growtech Fuar Direktörü Engin Er: “Dünyanın dört bir yanından gelen tarım yazarlarının katıldığı bu önemli etkinliğe Growtech öncesi Antalya’da ev sahipliği yapıyoruz.”

Growtech’in, ihracat odaklı bir fuar olduğunun altını çizen Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl 130’dan fazla ülkeden 90 binin üzerinde ziyaretçi ile 30’un üzerinde ülkeden 850’yi aşkın katılımcı markayı ağırlamaya hazırlandıklarına vurgu yaparak, fuar öncesi düzenlenecek olan bu özel programın önemi hakkında şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası tarım sektörü profesyonellerini Growtech Uluslararası Tarım Fuarı’nda buluşturacağız. Growtech fuarı sayesinde gerçekleşen ikili görüşmeler ile oluşan sinerji uzun soluklu ticari bağlantılara dönüşüyor. İşte bu nedenle fuarımızın daha da verimli geçmesi için 4-8 Kasım tarihlerinde Antalya’ya gelecek olan uluslararası tarım yazarlarının varlığı daha da önem arz ediyor. Çünkü, bu buluşmadaki panel ve yapacakları tarımsal işletme ve sera gezileri sayesinde fuar öncesi dış basında kamuoyu yaratma, fuarımıza ve fuarda olacak etkinliklerimize dair ön bilgi paylaşma şansımız olacak. Bu da hemfuarımıza uluslararası arenada katkı sağlayacak, hem de Growtech olarak sektörün ve ülkemizin ihracat hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sunacak.”


Informa Markets hakkında:

Informa Markets farklı endüstri ve uzmanlaşmış pazarların ticari faaliyetlerini yürütmelerini, yenilikçi girişimlerde bulunmalarını ve büyümelerini destekleyen platformlar geliştirmektedir. Portföyü; aralarında Sağlık Hizmetleri ve İlaç Ürünleri, Altyapı, İnşaat ve Emlak, Moda ve Hazır Giyim, Turizm, Yiyecek ve İçecek, ve Sağlık ve Beslenme sektörlerinin de bulunduğu çeşitli pazarlarda 550 uluslararası B2B organizasyon ve markadan oluşmaktadır. Geliştirdiği yüz-yüze fuarlar, uzmanlaşmış dijital içerikler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri vasıtası ile tüm dünyadaki iş ortaklarına birbirleri ile etkileşime geçme, tecrübe kazanma ve yeni iş fırsatlarını değerlendirme fırsatları sunmaktadır. Dünyanın önde gelen fuar organizasyon firması olarak, çok çeşitli uzmanlaşmış sektörleri canlandırıyor, onlara yeni iş fırsatları sağlıyor ve yılın 365 günü büyümelerini mümkün kılmaktadır.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU