Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Antalya Kitap Fuarı yoğun ilgi görüyor. Fuarın ikinci gününde Banu Avar, İsmail Saymaz, Canan Tan ve Hulki Cevizoğlu gibi ünlü yazarlar okurlarıyla buluştu. 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit’te “Birlikte Okuyoruz” sloganıyla düzenlenen 10. Antalya Kitap Fuarıbüyük bir coşkuyla devam ediyor. Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günlerinde, okuyucular sevdikleri yazarlarla buluşmanın keyfini çıkartıyor.

KİTAPSEVERLER UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Cam Piramit’te söyleşi ve imza günleriyle tam bir şölen havasında devam eden Antalya Kitap Fuarı’nda binlerce vatandaş, sevdikleri yazarları görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarın ikinci gününde Banu Avar, İsmail Saymaz, Canan Tan, Hulki Cevizoğlu, Barış Yarkadaş, İhsan Eliaçık, Cüneyt Akman, Ayşe Kulin, Erol Altun ve Vural Savaş gibi değerli yazar kitapseverlerle buluştu. Okurlar sevdikleri yazarlarla tanışma ve kitaplarını imzalatma fırsatı yakaladı. 

BAŞKAN BÖCEK SÖYLEŞİLERE KATILDI 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuar kapsamında düzenlenen 

Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye katıldı. Konuşmasında Türkiye’de tarikatların geçmişten günümüze kadar olan gelişimini ve etkisini anlatan Yazar İsmail Saymaz Başkan Böcek’e “Şehvetiye Tarikatı” isimli kitabını hediye etti, Başkan Böcek de Saymaz’a çiçek takdim etti. Yazar İsmail Saymaz daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. 

BAŞKAN BÖCEK DE KİTAPLARINI İMZALADI

Gün boyu fuarda olan Başkan Muhittin Böcek de okurları için “Ben Bu Şehre Aşığım” isimli kitabını imzaladı. Antalyalıların yoğun sevgi ve ilgi gösterdiği Başkan Böcek hemşehrileriyle sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Başkan Böcek fuardaki standları da tek tek gezdi, imza günü düzenleyerek fuara katılım sağlayan yazarlara teşekkür etti. 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BAŞKAN 

‘Türkiye’de Sosyoloji ve Toplum Davranışları’ başlıklı söyleşide okurlarıyla buluşan Gazeteci Yazar Hulki Cevizoğlu ise konuşmasına Muhittin Böcek’i Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçen Antalyalıları tebrik ederek başladı. Cevzioğlu, “Antalyalıları yerel seçimde verdikleri karardan dolayı tebrik ediyorum.  Geçmiş fuarlara da geldiğimde Muhittin Böcek Başkan’a ‘Senin yerin Büyükşehir Başkanlığı’ diyordum. Muhittin Böcek Başkan, fuara hakkını tam veren, her şeyiyle içinde olan bir başkan. Başta yazarlarla, yayınevleri ve dağıtıcılarla da teke tek ilgileniyor. Büyük iş yapıyorsunuz, örnek oluyorsunuz.  Sizi kutluyorum” diye konuştu. 

CANAN TAN’DAN KADIN ŞİDDETİNE YÖNELİK SÖYLEŞİ 

Türkiye'nin ünlü yazarlarından Canan Tan da kitap fuarında okurlarıyla buluşurken, yazar söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı. Söyleşide Canan Tan, şiddet mağduru 20 kadının hikayesini anlattığı son kitabı ‘Issız Kadınlar Sokağı’nı, eserlerine konu olan yaşadığı yerlerle ilgili anıları, kadına yönelik şiddet hareketlerinden bahsetti ve dinleyicilerle soru-cevap şeklinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.  

AYŞE KULİN İÇİN UZUN KUYRUK

Fuarda kitapseverlerin buluşmak için uzun kuyrukların oluşturduğu bir diğer yazar da Ayşe Kulin oldu. Ünlü yazar Cam Piramit alanında her yaşta  yüzlerce hayranıyla bir araya geldi.  Büyük bir ilgiyle karşılanan Ayşe Kulin, okurlarıyla birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 

BANU AVAR’DAN SİYASİ ANALİZLER 

10. Antalya Kitap Fuarı’nın ikinci gününde yoğun ilgi gören söyleşilerden biri de Banu Avar oldu. Türkiye’nin içinde bulunduğu son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gazeteci – Yazar Banu Avar, söyleşide dünya ülkelerinin Türkiye üzerinde oynadığı oyunları verdiği örneklerle dile getirdi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU