Dokumapark’ta zeytin hasadı

Dokumapark’ta zeytin hasadı

 

Kepez Belediyesi’nin imara açılan alanlarda kalan zeytin ağaçlarını yerinden sökerek, yeniden toprakla buluşturduğu Dokumapark’ta zeytin hasadı başladı. 

Hızla büyüyen ve modern kentleşmeye ayak uyduran Kepez’de imara açılan alanlarda kalan zeytin ağaçları kesilmeyerek, yeniden toprakla buluşturulmaya devam ederken, bir yandan da dikilen ağaçların zeytinleri büyük bir titizlikle toplanıyor. Başkan Tütüncü’nün “Açılacak olan yollarda kalan zeytin ağaçlarını kesmeyin, bulvarlara ve parklara dikin” talimatıyla koruma altına alınan zeytin ağaçlarının bir bölümü bulvar ve parklara, bir bölümü de Dokumapark’ta özenle hazırlanan bahçelere dikilmişti. Kepez’in kesilmeyen ve yeniden toprakla buluşturulan zeytin ağaçlarında şimdi hasada başlandı. 

Asırlık zeytin ağaçları Dokumapark’ta

İş makinesi yardımıyla sökülerek, başka alanlara dikilen zeytin ağaçlarının meyveleri, Kepez Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından da ağaçlara zarar verilmeden titizlikle toplanıyor. Asırlık zeytin ağaçları Dokumapark’ın bahçesini bambaşka bir güzelliğekavuştururken, zeytin ağacının bolluğu ve bereketi Kepez’in semt parklarını da donatıyor. İlçenin çocukları sofraları süsleyen zeytinin nasıl yetiştiğini görebilsin diye; cadde ve bulvarların yanı sıra özellikle semt çocuk parklarına da zeytin ağaçları dikiyor.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU