Engelsiz Kafe’de nefes eğitimi

Engelsiz Kafe’de nefes eğitimi

 

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe, özel öğrencileri ve ailelerine yönelik doğru nefes alma teknikleri üzerine eğitim programı düzenlendi. Programa katılan özel çocuklar, eğitmen Seda Eskioğlu’nun hayvan taklitleriyle anlattığı doğru nefes alma tekniklerini eksiksiz uyguladı. 

Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın Şirinyalı Mahallesi’nin falez kıyı bandında, çam ağaçlarıyla kaplı bir alanda bulunan engelli bireylere yönelik destek merkezi Engelsiz Kafe, özel öğrencileri ve aileleri için doğru nefes alma teknikleri üzerine eğitim programı düzenlendi. 

Eğitim için özel çocuklar aileleriyle birlikte Engelsiz Kafe’nin bahçesini doldurdu, en rahat ettikleri şekilde oturarak eğitmen Eskioğlu’nun “Oksijen nedir?” sorusuyla başlayan eğitimini büyük bir dikkatle dinledi. Kuşları, aslanları, filleri taklit ederek doğru nefesin nasıl alınacağını anlatan Eskioğlu’nu ilgiyle takip eden özel çocuklar, öğretilen teknikleri de eksiksiz olarak uyguladı. 

Engelli bireylerin hayatında doğru nefes almanın iyi bir oksijenlenmeyle beraber iyi bir algı geliştireceğini belirten Eskioğlu, “Ama doğru nefesi hem engelli bireylere hem de ailelerine öğretmek gerekiyor ki, çocuklarına nasıl doğru nefes alabileceklerini, nasıl uykuya dalabileceklerini gösterebilsinler” dedi. Eskioğlu, doğru nefesle sağlanabilecek iyi oksijenlenmenin engelli bireylerin daha pozitif olmaları ve daha sağlıklı bir bedene sahip olmalarını sağlayabileceğini söyledi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU