Ders doğada etkinliği

Ders doğada etkinliği

 

TED Antalya Koleji 9. Sınıfında eğitim gören 76 öğrenci, derslerini "Ders Doğada" etkinliği kapsamında Döşemealtı'nın değerlerinden Karain Mağarası ve Kırkgöz Gölü'nde işledi. Kırkgöz Gölü'nde kuş gözlemleyen öğrencilere AB Erasmus projesi kapsamında Antalya'da bulunan yabancı misafirlerde eşlik etti. Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Duman da öğrencilere ilçe ve göl hakkında bilgiler verdi.

SINIFTA DEĞİL DOĞADA DERS

Döşemealtı'nın tarihi ve doğal zenginlikleri arasında yer alan Karain Mağarası ve Kırkgöz Gölü, öenmli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. TED Antalya Koleji 9. Sınıfında eğitim gören 76 öğrenci, derslerini Karain Mağarası ve Kırkgöz Gölü'nde işledi.

DERS DOĞADA ETKİNLİĞİ

"Ders Doğada" etkinliği kapsamında, öğrencilerin bir bölümü Karain Mağarası'nı gezerek, ilk insandan günümüze değişimi arkeologlardan dinledi. Öğrenciler, Karain Mağarasında bol bol fotoğraf çekti. Diğer grup ise öğretmenleri ve rehber Hüseyin Çağlar İnce ile birlikte Kırkgöz Gölü'nde kuş gözlemi yapıp, gölle ilgili bilgiler aldı.

BELEDİYE DESTEĞİ

Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Duman da Kırkgöz Gölü'nde öğrencilerle birlikteydi. Başkan Yardımcısı Duman, derslerini doğada işleme fırsatı bulan öğrencilere, Döşemealtı  ile Kırkgöz Gölü hakkında bilgiler verdi. Daha sonra öğrencilerle birlikte kuş gözlemi yaptı.

AB'Lİ MİSAFİRLER

AB Erasmus Projesi "Doğa ile Eğitim" çalışması kapsamında Antalya'da bulunan Litvanyalı öğretmenlerde, öğrencilerin doğa çalışmasında yer aldı. Litvanyalı öğretmenler de Kırkgöz Gölü'nde incelemelerde bulunup, öğrencilerle birlikte kuş gözlemi yaptı.

DOĞAYA DUYARLI GENÇLER

TED Antalya Koleji Coğrafya Öğretmeni Gökhan Yıldız, "Ders Doğada" etkinliğini Döşemealtı'nda gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldız, " Dersimizi okulda sınıflarda sıralarda değil doğada yapıyoruz. Doğayı tanımayı, içiçe olmayı amaçlıyoruz. Doğaya hassas duyarlı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda dersimizi Karain Mağarası ve Kırkgöz Gölü'nde işledik.

KUŞ TÜRLERİNE EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR

Öğrencilere rehberlik eden ve destek veren Hüseyin Çağlar İnce ise, "Çocukların yaşadıkları coğrafyayı, canlı türlerinden başlayarak  etraflarındaki coğrafi şekillerin kıymetini bilmeyi  bunun kültürle ilişkisini vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Kırkgöz Su Kaynaklarındayız. Kırkgöz Gölü onlarca canlıya ev sahipliği yapıyor." dedi.

 

KUŞ GÖZLEMLEMEK HEYECAN VERİCİ

Litvanyalı öğretmen Kristina Martinaviciute ise, "Türkiye doğal güzellikleri bakımından zengin bir ülkesi... Kırkgöz Gölü' de çok güzel. Gölde yapılacak küçük düzenlemelerle bir çok ziyaretçi çekebilir. Ayrıca burada kuş gözlemekte heyecan verici" dedi.

ÖĞRENCİLERE FARKLI BİR DENEYİM YAŞADI

Öğrenciler ise, derslerini doğada işlemenin farklı bir deneyim olduğunu ifade ederek, " Karain Mağarasında , ilk insandan günümüze yaşanan değişimi görmek, Kırkgöz Gölü'nde ise bilmediğimiz bir çok kuş türünü görmek etkileyici" dedi

 

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU