Antalya'da su tüketimi daha fazla

Antalya'da su tüketimi daha fazla

 

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel 'Belediye Su İstatistikleri Anketi' sonuçlarını açıkladı. Antalya'da kişi başı su tüketimin Isparta ve Burdur'a göre daha fazla olduğu gözlemlendi. 

Belediye su istatistikleri kapsamında, kaynaklarına göre temin edilen su miktarı, içme ve kullanma suyu şebekesinin hizmet ettiği nüfus yüzdesi, dağıtım yapılan yerlere göre dağıtılan su miktarı ve değeri, içmesuyu arıtma tesislerinin tipi, kapasitesi ve arıtılan su miktarı, yoğunlaştırma işlemi uygulanan ve bertaraf edilen arıtma çamuru miktarı derlenmektedir.

 

Belediye Su İstatistikleri Anketi Türkiye’deki tüm belediyelere uygulanmakta olup, köyler anket kapsamında değildir. 

 

·      

2018 Yılı Belediye Su İstatistikleri Antalya, Isparta ve Burdur İli sonuçlarını TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel açıklamıştır:

 

Ülkemizde  Tüm belediyelere uygulanan 2018 yılı Belediye Su İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre 1 399 belediyenin 1 397'sinde içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verildi. Belediyeler tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekelerine 6,2 milyar m3 su çekildi. Çekilen suyun %39,9'u barajlardan, %28,1'i kuyulardan, %18,4'ü kaynaklardan, %9 'u akarsulardan ve %4,6'sı göl, gölet veya denizlerden sağlandı.

 

Antalya'da kişi başı çekilen günlük ortalama su miktarı 329 litre olmuştur.

Isparta'da  kişi başı çekilen günlük ortalama su miktarı 262 litre olmuştur.

Burdur'da  kişi başı çekilen günlük ortalama su miktarı 237 litre olmuştur. 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU