YÖRSİAD'dan Başkan Uysal'a ziyaret

YÖRSİAD'dan Başkan Uysal'a ziyaret

 

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı makamında ziyaret etti.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege, Başkan Yardımcısı Funda Gülel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Kaplan, Adem İnal, Özlem Helvacıoğlu ve Nazif Eken’in yer aldığı ziyarette dernek çalışmaları anlatıldı, kendisi de bir Yörük olan Başkan Ümit Uysal’a gerçekleştirilmesi düşünülen yeni projeler aktarıldı.

YÖRSİAD Başkanı M.Aykut Ege kendilerini ağırlayan Başkan Ümit Uysal’a teşekkür ederek, başta önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları “Antalya Ekonomi Zirvesi” ve Yörük Köyü projeleri hakkında bilgiler verdi ve bu konuda destek istedi. Başkan Ege, “ Amacımız bölgemize dünyanın da konuşacağı bir ekonomi zirvesi kazandırmak. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bölgemizdeki Belediye Başkanlarımıza ve ilgili kurumlara bu konuda bilgiler veriyoruz ve destek istiyoruz. İnanıyoruz ki, bu zirve Antalya’nın Davos’u olacak. Ayrıca Yörük Köyü projemizi de hayata geçirmek istiyoruz. Sayın Başkanımızın YÖRSİAD’a olan ilgisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kendisinin de Yörük olduğunu ve bu kültürün geleceğe taşınması adına çalışmalar yaptıklarını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ YÖRSİAD heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Geleneksel öğelerimiz bizi geleceğe taşıyor. Bu anlamda bir Yörük Parkı çalışmamız var. Modern teknikler ile gelenekseli ifade edeceğimiz geniş bir alanda bu parkı kazandırmayı amaçlıyoruz. Orman Müdürlüğünün bulunduğu alana yakın bir alanda 13 dönümlük bir sahada bu parkı hazırlıyoruz. İçinde ilkele kaçmadan, kültürü doğru anlatan bir çalışma olacak. Sanatçılarımız Yörük Parkımız ile ilgili olarak rahatça çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Ziyaret sonrası bir hatıra fotoğrafı çektiren YÖRSİAD heyeti ve Başkan Ümit Uysal, daha sık bir araya gelmek üzere sözleştiler ve daha çok görüş alışverişinde bulunacaklarını söylediler.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU