HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Verem Laboratuvarı Eğitim Programı Online Yapıldı

Verem Laboratuvarı Eğitim Programı Online Yapıldı

 

 

Akdeniz Üniversitesi Verem Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi (AKVUAM) ilk eğitim programı  olan ‘Verem Laboratuvarı Eğitim Programı’nı online olarak gerçekleştirdi.

 

AKVUAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban ve Yönetim Kurulu üyelerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen ve üç gün süren eğitim programının ilk günü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, Prof. Dr. Ömer Özbudak, Prof. Dr. Dilara İnan, Doç. Dr. Esvet Mutlu, Prof. Dr. İrem Özbudak veremle ilgili sunumların yanı sıra, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çoban Yüksek Öğretim Personel Kanununu, Prof. Dr. Dilara İnan da AKVUAM Yönetmeliğini anlattı.

 

İkinci gün ise Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, Dr. Öğr. Üyesi Levent Özgönül, Öğr. Gör. Dr. Kübra Yıldırım, Doç. Dr. Ece Şimşek, Prof. Dr. Şule Orman verem çalışmaları yapılan laboratuvarlarda bağlayıcı özellikte olan yönetmelikler ile İş Güvenliği Uzmanı Abdulkadir Bilgin iş sağlığı ve güvenliği  hakkında sunumlar yapıldı.

 

Türkiye’de ilk kez lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlenen ve farklı disiplinlerden öğrencilerinin katılımı ile oldukça yoğun ve verimli bir şekilde geçtiğini belirten AKVUAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban,  “Eğitim programımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri oldukça mutlu etti. Teorik eğitim programımızda geçekleştirilen sunumların AKVUAM web sitemize de yükleyerek daha fazla kişinin yararlanmasını sağlayacağız. Ayrıca eğitime katılan öğrencilerimizden gelen yoğun talep üzerine pandemi sonrasında gerçekleştirilmek üzere, teorik eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize yönelik “hands on” uygulamalarını sağlayacağımız pratik eğitim programımızın hazırlıklarına da başladık.”diye konuştu.

 

AKVUAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, Merkez olarak Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne bağlı farklı disiplinlerden pek çok anabilim dalı ile yürüttükleri ortak araştırma projelerinin ve farklı üniversitelerle işbirliği içinde devam eden araştırma projelerinin de olduğunu kaydetti.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin