Vali Karaloğlu ve Bakan Soylu Mülkiye Teftiş Kurulu Toplantısına Katıldı

Vali Karaloğlu ve Bakan Soylu Mülkiye Teftiş Kurulu Toplantısına Katıldı

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ile Alanya’da gerçekleşen Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 2019 Yılı İnceleme Araştırma Toplantısı’nda konuşan Vali Münir Karaloğlu, “Yönetimin olduğu yerde mutlaka denetimin ve rehberliğin olması gerekiyor” dedi.

Vali Münir Karaloğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otelde düzenlenen, İnceleme Araştırma Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Münir Karaloğlu, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Alparslan Işık, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri katıldı.

Binlerce Yıldır İç İçeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasına, Barış Pınarı Harekâtı’nı değerlendirerek başladı. Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele edildiğini belirten Bakan Soylu, geçmişin ara ara hatırlanması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün bir barış harekâtı sürdürüyoruz. Bir barış koridoru, güvenlik koridoru oluşturmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 40 yıldır bu ülkede ocaklara ateş düşüren, evlatları babasız ve anasız, anaları evlatsız, eşleri dul bırakan bir terör örgütüne çok önemli bir hamle içerisindeyiz. Yaklaşık 40 yıldır neredeyse her gün sivil, asker, çocuk, genç, yaşlı, 1 şehit, 2 şehit, 3 şehit, sürekli yaralanıyoruz ve yaklaşık 40 yıldır bu ülkenin kardeşliğine, terörle fitne sokulmaya çalışılmaktadır. Bugün birileri 'Türkiye, Kürtlerle çatışıyor' diyor. Bunun dedikodusunu, tezviratını, fitnesini yapmaya çalışıyor. Ben şu salonda, 'Kürt kökenli kardeşlerim elini kaldırsın' desem, herhalde salonun bir bölümü elini kaldıracaktır. Biz iç içeyiz, binlerce yıldır iç içeyiz ve yıllardır bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar medeniyetimizin büyüklüğü ve köklülüğü karşısında başarısız olmaktadır. Bizim çatıştığımız PKK'dır. Yani şimdi ne yapalım? Amerika'da veya dünyanın başka bir ülkesinde herhangi bir teröriste müdahale edildiğinde, o ülke için teröriste müdahale edenin rengi, etnik kökeni, inancı ortaya koyularak bunlarla çatışıyor mu deniliyor. İçinde kim olursa olsun terör örgütü, terör örgütüdür. İster etnik temele yaslanmaya çalışsın, ister dini temele yaslanmaya çalışsın, terörist teröristtir. Bunun başka bir tanımı söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Topyekûn Bir Mücadele İçerisindeyiz

Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, “Şu anda ülkemizin güney sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu, barış koridoruna çevirmek için büyük bir mücadele veriliyor. Ordumuzun, güvenlik güçlerimizin ve milletimizin topyekûn bir mücadelesi var. Şehitlerimiz var Allah şehitlerimize rahmet etsin. Rabbim yaralılarımıza acil şifalar versin. Rabbim milletimizi muzaffer kılsın” dedi.

Kamu Harcamaları Etkin ve Verimli Kullanılmalı

Yönetimin olduğu yerde denetimin ve rehberliğin olması gerektiğine dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, “Kamu yönetiminde idari işler ve eylemlerin kanuna uygunluğu, kamu harcamalarının etkin ve verimli kullanılması konusunda mülkiye teftiş kurulunun bakanlıklarımıza, kaymakamlıklarımıza ve valiliklerimize her zaman rehberlik yaptığını biliyoruz. Onun için bugün Alanya ilçemizde yapılan bu araştırma inceleme toplantısının, ülkemizin yeni geçmiş olduğu Cumhurbaşkanlığı Sistemi yeni yönetim modelinde denetimin ve rehberliğin nasıl yapılması noktasında da faydalı olduğu kanaatindeyim. Sizleri güzel şehrimiz Antalya’ da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Toplantımızın verimli geçmesini umuyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU