Tezcan: "Emekli raydan çıkacak"

Tezcan:

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, emeklilere yapılan yüzde 5’lik zammı değerlendirerek, “Yapılan zamlar gülünç rakamlar” dedi. Emekli maaşlarının asgari ücretle değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tezcan, “Ülkede emekli raydan çıkacak” yorumunu yaptı

 

TÜED Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, Türkiye’de her anlamda sağlıksız bir ortam olduğunun vurgusunu yaparak, emeklilerin ve devletin de rahat etmesi için kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınması gerektiğini savundu.

 

‘Zamlar tatmin etmedi’

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) her sene 6’ıncı ve 12’inci aylarda açıkladığı enflasyon rakamlarının düşük olduğunu belirten Tezcan, “Bu zamanlarda ne hikmetse enflasyon düşüyor, hayat pahalılığı duruyor. Artış var ama bunu göstermiyorlar. Sadece 6’ıncı ve 12’inci ayda bu böyle. Bu da emekliye, SSK’lıya, memura zam yapılacak zamanda. 25 Temmuz’dan sonra elektriğe, doğalgaza, şekere, çaya yüzde 15 zam gelecek. Bunlar temel ihtiyaç. Bunlara zam gelince aylık giderin de artacak” dedi. En düşük emekli maaşının asgari ücretle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Tezcan, “Yoksa ülkede emekli raydan çıkacak. Son yıllarda yaşadığımız zamlar bizi tatmin etmedi. Yapılan zamlar gülünç rakamlar. Ama bizim milletimiz ne hikmetse evde bir şey bulamayana kadar şükretmeyi öğrenmiş. Ama yarın öbür gün şükür de bitecek” şeklinde konuştu.

Emeklilik yaşanamıyor

Ülkede işsizliğin önlenemediğini ve sağlıksız bir ortam olduğunu aktaran Tezcan, “Dolar belli, pahalılık belli. İnsanların bütçesi bunu karşılamaya yetmiyor. Sadece emekli için değil, herkes için durum böyle. Avrupa’da insanlar emekliye ayrıldığında, emekliliğini yaşıyor. Çünkü onlar gayri safi milli hasıla için yüzde 16’lık bütçe ayırıyorlar. Bizim ülkemizde ise yüzde 4. Ayrıca bizim paramız sürekli değer kaybederken yurt dışındakiler Türkiye’ye geldiği zaman gül gibi tatil yapıyor” dedi.

‘Kayıt dışı çalışmaya engel olunmalı’

Ülkemizde kayıt dışı çalışan insanların çalışmalarının kayıt altına alınmadığı sürece ne emeklinin rahat edeceğini ne de devletin kalkınacağını iddia eden Tezcan, “Sokakta tespih satanın da, şapka satanın da vergi levhası olmalı. Bugünün emeklilerini kurtaramayız ama gelecekteki emeklileri kurtarmak için kayıt dışı çalışmaya engel olunmalı. Yapılan zamlarla emekli hiçbir şeyini karşılayamıyor. Kırmızı etin yüzünü göremiyorduk zaten artık tavuk da yiyemeyeceğiz. Emekliyi düşünen yok. İleride emekli maaşı ile insanlar kira bile ödeyemeyecek hale gelecekler. Bu kadar da eminim. O yüzden bazı şeylerin artık düzeltilmesi lazım” ifadelerine yer verdi. DİLAN ERAY

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU