RUNTALYA MARATONU BÜYÜK COŞKUYLA BAŞLADI

RUNTALYA MARATONU BÜYÜK COŞKUYLA BAŞLADI

Vali Ersin Yazıcı, bu yıl 17inci kez düzenlenen ve 25 ülkeden 1200’ü sporcu olmak üzere 10 bin sporseverin katıldığı Runtalya Maratonunun startını verdi. Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, maratonun Antalyanın tanıtımı noktasında eşsiz bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bu yıl 17nci kez düzenlenen ve 25 ülkeden 1200’ü sporcu olmak üzere 10 bin sporseverin katıldığı Runtalya Maratonu büyük coşkuyla başladı. Maratona Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih  Esen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiyenin ilk ve en büyük lifestylemaratonu olma ve 2022 yılında ülkemizde koşulan ilk maraton olma özelliğini taşıyan Runtalya Maratonunun startını Vali Yazıcı verdi. Antalya Kültür Merkezi önünde başlayan yarışın startının verilmesiyle birlikte sporcular büyük bir coşkuyla yarışa başladı.

Maraton alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; Antalyamız turizminde farklılık yaratan ve 12 ay turizm hedefimizin önemli organizasyonlarından Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu”nda startı verdik. Her yıl, yurt içinden ve yurt dışından artan yüksek katılımla koşulan maraton, ülkemizin vazgeçilmez spor etkinliklerinden biri. 25 ülkeden 1200’ü sporcu olmak üzere 10 bin sporseverin katıldığı Runtalya Maratonunda biz de yerimizi aldık. Maraton, güzergah üzerindeki şehrimizin güzellikleri, tarihi dokusu ve dünyaca ünlü Akdeniz sahilini parkurunda bulundurmasıyla Antalyamız için eşsiz bir tanıtım olacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Organizasyonda tekerlekli sandalye engelliler, 10 bin metre, 21 bin metre, 42 bin metre yarışları sonrası dereceye giren sporcular, yine aynı alanda düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU