Onlar artık Ekolojik Kreş öğrencisi

Onlar artık Ekolojik Kreş öğrencisi

 

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, güvenlik görevlisi olan eski eşi tarafından öldürülen Hayriye Alkutay’ın  4 yaşına giren kızı S.A. ile 5 yaşındaki oğlu oğlu İ.E.A’yı yalnız bırakmıyor. Anneanneleri Songül Alkutay ile birlikte kendisini ziyarete gelen kardeşlere sürpriz yapan Başkan Genç, çocukların okul öncesi eğitimlerini almaları için Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş’e  kayıt yapılması talimatını verdi. S.A. ve İ.E.A. kardeşlerin tüm okul ihiyaçları ve okul öncesi eğitimleri Turgay Genç tarafından karşılanacak. Ekolojik Kreş’in yeni misafirleri kendilerini yaşadıkları zorlu süreçte yalnız bırakmayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e öperek gösterdi.

Döşemealtı Belediyesi’nin ödüllü projesi olan Ekolojik Kreş’te annelerini kaybeden kardeşler için pedagog nezaretinde alışma süreci uygulanacak. Mini hayvanat bahçesi, hobi ve oyun alanlarında yaşadıkları travmadan kurtulabilmeleri için rehabilite çalışması yapılacak olan S.A, ve İ.E.A.’nın yine yaşadıkları evlerinde de onların kullanımı için ihtiyaç duyulanlar yine Başkan Genç tarafından önümüzdeki günlerde karşılanacak.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Çıplaklı Mahallesi Toki konutlarında yaşanan korkunç olayda güvenlik görevlisi olan Mustafa A., çocuklarını görme bahanesiyle geldiği evde  1 yıl önce boşandığı eski eşi Hayriye Alkutay’ı tabancayla vurarak öldürmüş, genç kadının erkek kardeşleri  Murat Alkutay ile Ahmet Emre Alkutay’ı da yaralamıştı. Olaydan sonra kaçan saldırgan yakalanarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, Murat ve Ahmet Emre Alkutay kardeşlerin tedavileri devam ediyor.

Sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap derneği de olaydan sonra aileye destek vermişti. Levent, 1+1 evde yaşayan aile için 3+1 ev tutarak 2 yıllık kiralarını ve bazı mobilyalarını aldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise olan S.A, ve İ.E.A. kardeşlerin odalarına klima alınması ve olası başka ihtiyaçlarının temin edilmesi talimatını verdi.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU