Olympos Teleferik yeni sezona hazır

Olympos Teleferik yeni sezona hazır

 

Bıraktıkları yerden yeniden merhaba diyerek hizmete geçen Olympos Teleferik’in açılışının ilk gününde Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da yer aldı. Yine açılışta bir ilk yaşanırken Türkiye’de ilk defa bu yükseklikte zirvede bir Yoga etkinliği düzenlendi.

Kemer'de yer alan ve alternatif turizmde bölgenin en önemli merkezlerinden birisi olan Olympos Teleferik İşletmesi yeni sezonu açtı. Olympos Teleferik, Pandemi sonrası alınan tüm tedbirler ile yeni dönemde de ilgi görmeye devam edecek.

Açılışın ilk gününde Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da tesis çalışanlarını yalnız bırakmadı, misafirler ile ilgili ilgilendi Kemer hakkında bilgiler verdi. Başkan Topaloğlu'na Genel Müdür Haydar Gümrükçü eşlik etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürü Rıza Kamil de açılışa katılan isimler arasındaydı. Aynı gün Türkiye'de ilk defa 2365mt.yükseklikte bir yoga etkinliği de düzenlendi. İstanbul merkezli Yoga Kioo’nun düzenlediği etkinliğe 35 yoga Üyesi katıldı.

A’dan Z’ye her türlü önlemi aldık!

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü her türlü tedbiri alarak yeni dönem için bıraktıkları yerden tekrar başladıklarını söylerken “Bıraktığımız yerden tekrar başlıyoruz. Misafirlerimiz sabah itibarı ile gelmeye başladı. Tabii ki normal sezondan biraz düşük ama beklediğimizden çok daha iyi. Türk misafirlerimiz destek verdi. Burada her şey tamam. Misafirlerimizi bekliyoruz. Öncelikle Antalyalıları, sonra tüm Türkiye’yi buraya bekliyoruz. Pandemi kapsamında virüs ile ilgili her türlü önlemi A’dan Z’ye aldık. Aynı zamanda bu konuda hem kendi birliklerimizin resmi organlarında yayınladığı her türlü yerine getirilmesi gereken kuralları yapık. Aynı zamanda bu konuda İsviçre’den destek aldık. Misafirlerimiz hiç düşünmeden keyifle doğaya gelebilirler. Milli parklarda çok güzel bir ortamda her türlü yaştan, aileler çocukları ile rahatlıkla buaraya gelebilir. Ayrıca onlar için çok özel fiyatlar uyguluyoruz” dedi.

Kemer’e gelen turistin mutlaka büyük bölümü de buraya çıkıyor!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da Olympos Teleferik’in bölgede alternatif turizm açısından çok önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek “Olympos Teleferik bizim için alternatif turizmde birinci sırada yer alıyor. Çok kurumsal bir işletme. Başında yıllardan beri bulunan Haydar Gümrükçü var. Kemer’i tanıtımda her türlü desteklerini veriyorlar. Kemer’e gelen turistin mutlaka büyük bölümü de buraya çıkıyor. Koranadan dolayı yaklaşık üç aydan bu yana tesis kapalıydı. Bugün tesis açıldı. Hayırlı uğurlu olsun. İyi bir sezon geçeceğine ben inanıyorum. Bölgemizde otellerimiz yavaş yavaş açılmaya başladı. Herkes de tatile çıkıyor. Bu işi geri geri itersek bu işin sonu da yok. İnşallah her şey çok güzel olur. Dünyanın en güzel yeri Kemer diye hep söylüyoruz. Bunu denizi ile, güneşsi ile, kumu ile doğası ile söylüyoruz. İşte Tahtalı’ya 2365.mt ye çıktık. Her yer ayağımızın altında. Biz Kemer’de tüm önlemelerimizi aldık. Kemer’de zaten hiç Korona olayı olmadı. Sosyal mesafeleri de ayarladık. Kemerimiz yerli ve yabancı turistleri bekliyor” dedi.

Gelen bir daha gelecek, bir daha gelecek asla vazgeçemeyeceksiniz!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürü Rıza Kamil de yaptığı açıklamasında Olympos Teleferik’in bölgeye kattığı değerleri sıraladı ve Pandemi süresince kapalı olan tesisin açılışını da dört gözle beklediklerini söyledi. Rıza Kamil “ “Burada bulunduğumuz yer Beydağları sahil milli parkı içerisinde bir alan. Bu hakikatten ülkemize Antalya’mıza özgü, spesifik olan çok farklı, gerek yurt içinde özellikle de yurt dışında çok talep gören bir yer. Burada son üç yıllık ziyaretçi trafiğine baktığımızda artarak 200 binler’den, 250 binlere, 350 binler üzerinde ziyaretçi trafiği yaşayan bir yer. Aynı zamanda buranın yaklaşık %80’ni yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Avrupa’dan Rusya’dan farklı ülkelerden buraya çok yoğun bir ziyaretçi geliyor. Burasının özelliği Kemer ayağınızın altında, deniz ayağınızın altında ve elinizi kaldırdığınız da neredeyse gökyüzüne değecek şekilde gibisiniz. Çok süper bir manzara var. Beydağları Milli Parkı olması nedeniyle korunganlı bir alan olduğu için burada bizim doğal yaşamın vazgeçilmezleri yaban hayatı var. O yaban hayatının en önemli özelliklerinden bir tanesi de yaban keçilerinin olması. Teleferiğin özelliği 2365 mt. rakıma çıkıyorsunuz. Aşağıda Kemer’de yanarsınız, terlersiniz. Ama zirvede üzerinize bir şey almak zorunda kalırsınız. Burada çok güzel bir yayla havası var. 2365 mt. rakıma çıktığınız zaman 4365 mt bir hat boyunca yolculuk yapıyorsunuz. Avrupa’nın en uzun dünyanın en uzun ikinci ve en güvenli Teleferiği. Bundan dolayı buradan insanlar güven duyuyor. İşletmecimizde bizde Doğa Koruma ve Milli Parklar 6.Bölge Müdürlüğü olarak işletmecimizin her türlü haklı talebini uzun dönem gelişme ilkelerine tabiatın korunmasını geliştirilmesini ve bu alanların sağlıklı habitatlar, sağlıklı hayvan popülasyonları, gelecek nesillere aktarması için her türlü desteği kendilerine veriyoruz. Pandemi süresince korona tedbirleri kapsamında kapalı kalmıştı. Biz özlemiştik. Ne zaman açılacak diye bekliyorduk. İşte o gün bugün.  Açıldı. Bütün Korana virüsle ilgili sosyal mesafeden, meskeden hijyene kadar her şeyi sağladılar. Bizde açılışa geldik. İnşallah hayırlara vesile olur. Vatandaşlarımız buraya güvenle gelebilirler. Gelmelerini bekliyoruz. Gelen bir daha gelecek, bir daha gelecek asla vazgeçemeyeceksiniz”

Zirvede yine bir ilk gerçekleşti

Öte yandan 2365mt. zirvede Olympos Teleferik ile Türkiye’de bir ilk de gerçekleştirildi. İstanbul merkezli Yoga Kioo’nun düzenlediği ve 30 Yoga üyesinin katıldığı etkinlik zirvede enerji yaydı. Yoga Kioo Antalya Öğretmenlerinden  Fatma Demirbilek ve Ayşegül Koç yaptıkları açıklamalarında “2365 mt.de Olympos Teleferik ile Tahtalı zirvesindeyiz. Çok güzel bir yoga etkinliği gerçekleştiriyoruz. 35 kişi buradayız. Hepimiz aynı anda mükemmel bir pratik yapıyoruz. 21 Haziran yaz gün dönümü aynı zamanda babalar günü. Ve ülkemizde gerçekleştirilen bu yükseklikte düzenlenen ilk yoga etkinliği. Burada olmaktan çok mutluyuz.Bu kadar muazzam yükseklikte bu çalışmayı hep birlikte yapıyor olmak çok keyifli” dediler.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU