Muratpaşa’dan şifa kaynağı zencefil

Muratpaşa’dan şifa kaynağı zencefil

 

Antalya’da, ağrı kesici özelliği ve enfeksiyonlara karşı etkisiyle son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan zencefilin üretimine başlayan Muratpaşa Belediyesi, ilk hasadın ürünlerini belediyenin yaşlı evlerinde kıdemli kent sakinlerine dağıttı.

Muratpaşa Belediyesi, geçen yıl nisan ayında ağrı kesici özelliğiyle, kalbe, solunum yollarına, sindirim sistemi ve mideye faydalarıyla son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan zencefil üretimine başladı. Park Bahçeler Müdürlüğü’nün seralarında 500 metrelik bir alanda yapılan ilk üretimden 198 kilogram ürün hasat edildi.

Pazarda kilogramı 100 liradan satılan zencefiller, Antalya Kadın Girişim Kooperatifi’nce yine belediyenin tesislerinde kurutuldu ve toz haline getirildi. Toz haline getirilen zencefil 75’şer gramlık paketlere dolduruldu. Kokusu ve görüntüsü nedeniyle mesafeli durulan bir bitkiyken son yıllarda yeniden keşfedilen zencefilin ilk hasat ürünleri belediyenin yaşlı evlerinde dağıtıldı.

Emekli öğretmen Seyhan Akın, Muratpaşa Belediyesi’nin pandemi döneminde gıda temininde yaşanabilecek olası sıkıntılara dikkat çekmek için atıl arazilerini değerlendirdiğini anlattı. Mısır, buğday gibi hububatların ardından zencefil ekildiğini belirten Akın, “Zencefil bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda birtakım rahatsızlıklara da iyi geliyor. Belediyemizin ilk ürünlerini bizimle paylaşmasından çok mutlu olduk” dedi.

Gülten Tandoğan ise anavatanı Hindistan olan zencefilin şimdi Antalya’da üretildiğini belirterek “Üstelik yerli üretim. Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a çok teşekkür ederiz” dedi. Kamer Gençoğlu ise “Böyle bir belediye hizmeti olduğunu ilk defa görüyor ve duyuyorum çok müteşekkiriz” dedi. 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU