Muratpaşa Meclis Toplantısında 'İmam Hatip' tepkisi

Muratpaşa Meclis Toplantısında 'İmam Hatip' tepkisi

 

CHP’li Canan Keleş, “Çocuklarımız bu okulda üst üste eğitim yaparken 5’te biri yabancı uyruklu olan bir mahallede hangi planlamayla imam hatip açıldı. Velilerimiz tedirgin ve tepkili” dedi

 

Muratpaşa Belediyesi Temmuz Ayı olağan Meclis Toplantısı, 21 gündem maddesiyle belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Ümit Uysal’ın Ankara’da olması nedeniyle meclis başkanlığını CHP’li Hüseyin Sarı yaptı.

 

Veliler tepkili

CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş, mecliste yaptığı gündem dışı konuşmada Antalya’nın 33 bin nüfuslu en büyük mahallesi Güzeloba’nın ilk ve ortaokul çağındaki 2 bin çocuğunun aynı binada eğitim gördüğünü hatırlatarak, “Biz Güzeloba Orta Okulu ek binasının yapımıyla öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim göreceğini zannederken Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu olduğunu öğrendik. Çocuklarımız bu okulda üst üste çift tedrisat eğitim yaparken 5’te biri yabancı uyruklu olan bir mahallede yapılan yeni ortaokul neden, hangi planlamayla imam hatip olarak açıldı. Mahallemizdeki velilerimiz son derece tedirgin ve bu duruma tepkili” şeklinde düşüncelerini aktardı.

AKP’den AVM iddiası

Gündemin 9’uncu maddesinde Çaybaşı Mahallesi ticaret kullanımla 12822 Ada 2 Parseldeki yapılaşma koşullarının düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin önerilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili Planlama ve İmar Komisyonu kararı görüşüldü. AKP Grup Sözcüsü Özlem Gözaçan Biçer, madde ile ilgili yaptığı konuşmada bahsi geçen parsele AVM yapılacağına yönelik duyumlar aldıklarını belirtti ve grup olarak komisyon kararına ret vereceklerini söyledi. Komisyon kararı, CHP ve İYİ Parti’nin kabul, AKP’nin ret ve MHP’nin de çekimser kararına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Emsal artışı yok

CHP’li Taylant Budak ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada 12822 Ada 2 Parselin ticari bir alan olduğunu ve hiçbir emsal artışı olmadan plan değişikliği yapıldığını hatırlatarak, “Burada kat artışı ile AVM yapılması arasındaki bağlantı olmadığını düşünüyorum. Burada herhalde yanlış bir bilgilendirme oldu” diye konuştu. DİLAN ERAY

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU