Mecliste maske taktılar

 Mecliste maske taktılar

 

Aksu Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Halil Şahin’in başkanlığında Kasım ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda İYİ Parti grubundan ayrılan CHP’ye mecliste başarılar dilendi.

Aksu Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında bir araya geldi. Mecliste; İYİ Parti’den ayrılan CHP’nin grup sözcülüğünü Selahattin Öz yapmaya başladı. 10 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda 10 Kasım ölüm yıl dönümü nedeniyle Atatürk, 5 Kasım ölüm yıl dönümü münasebetiyle Bülent Ecevit anıldı, ülkemiz için canlarını veren şehitlere rahmet dilendi, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunuldu. Mecliste İYİ Parti Grubu Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak için kısa süreliğine ağız maskesi taktı.

Mecliste önemli konular karara bağlandı. Yapı ruhsatı düzenleme aşamasında bir takım sorunların oluşması nedeniyle sorunların çözümüne yönelik plan notu kararlarının alınmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planları bütününe ilave plan hükümleri teklifi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre; bodrum katında zorunlu otopark alanının 2 katı, açık yüzme havuzu, trafolar ve genişliği 20 santimetreyi geçmeyen motifler emsal harici sayılacak, taban alanına dahil edilmeyecek. Zemin kat terasları, bina giriş ve kat holleri kat alanına dahil edilmeyecek. Ticaret alanlarında zemin ve asma kat toplam yüksekliği 6,5 metre olacak.

Mecliste Fettahlı Mahallesindeki eğitim alanları da gündeme geldi. Belediye Başkanı Halil Şahin hayırsever iş adamı İsmail Erten’in mahalleye ortaokul yaptırdığını ama liseye ve kapalı pazara da ihtiyaç olduğunu söyledi. Komisyona giden maddeyi komisyon üyelerinin iyi değerlendirmesini isteyen Başkan Şahin, “Vatandaşlarımızın orada hem lise hem de kapalı pazar talebi var. Komisyonda konu iyice incelenmeli. Eğer alan her ikisini yapmaya müsaitse sıkıntı yok. Ama planlama sadece biri için yapılabilecekse vatandaşın önceliği ne olursa onu yaparız.” dedi.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU