HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

KORKUTELİ SEYİRPARK, AÇILDI

KORKUTELİ SEYİRPARK, AÇILDI



Korkuteli Belediyesi tarafından 457 dönüm alan üzerine, sadece 102 günlük sürede hayata geçirilen Korkuteli Seyirpark Projesi, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı. Açılış esnasında pandemi sebebiyle maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına en üst düzeyde dikkat edildi.

Korkuteli Seyirpark, 30 Ağustos'un 98. yıl dönümü gibi anlamlı bir günde hizmete açıldı. Açılış öncesinde Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile beraberinde MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Ak Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın ve Mustafa Köse ile beraberindeki davetlileri Seyirparkın hemen girişinde karşılayan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, parkın tamamını gezdirerek bilgiler verdi. Vali Ersin Yazıcı, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Ömer İşlek önce mini bir Go-Kart turu yaptılar, sonrasında ise hep birlikte ok atışı yaptılar.

SUNUMU, VOLKAN SEVERCAN YAPTI
Protokol üyelerinin Seyirparkı gezisi sonrasında açılış törenine geçildi. Çok sayıda davetli tarafından takip edilen açılış töreni Seyirpark amfi tiyatroda, ünlü oyuncu Volkan Severcan'ın sunumu ile gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, MHP Genel Başkanı DR. Devlet Bahçeli, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve programa katılamayan diğer protokol üyelerinin göndermiş olduğu kutlama telgrafları okundu. Sonrasında protokol konuşmalarına geçildi. MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Ahmet Erdoğdu, Antalya Orman Bölge Müdürü Yusuf Dikici, MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın selamlama konuşmalarının ardından sinevizyonda Seyirparkın tanıtım filmi izlendi. Tanırtım filminin hemen ardından ise Ömer Başkan konuşmasını yaptı.

"EN'LERİN BELEDİYESİYİZ"
Konuşmasına Korkuteli Belediye Başkanlığı görevine başladıktan bugüne kadar olan süreçte ilçede yapılan yatırımları anlatarak başlayan Ömer Başkan, "Göreve başlamamdan bugüne kadar 17 ay geçti. Karşıyaka mahallemizde 6 günde 10,5 dönüm alana bir parkı hayata geçirdik. Sonrasında Toplam Çözüm Ekibimizi hayata geçirdik. Her hafta bir köyümüze girerek Belediyecilikle ilgili problemlerini çözmeye başladık. Ardından, Yarı Olimpik ölçülerde 1071 Alparslan Yüzme Havuzu ve Spor Yerleşkesini 29 günde tamamladık. Şu anda 2.700 çocuğumuz burada yüzme öğrendi. 21 Ekim 2019'da 5 beldemizdeki kapanan Belediye hizmet binalarını tekrar faaliyete geçirdik. 8 Kasım 2019'da Cumhureli Projemizi hayata geçirdik. Kadınlarımız için Altuncan Hatun Kadın Merkezimizi 35 günde tamamlayarak 8 Mart 2019 tarihinde hizmete açtık. Kanal Korkuteli projemizi 99 günde tamamlayarak hizmete açtık. Türkiye'nin en büyük Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsasını 9 Temmuz 2020 tarihinde, tam 100 günde tamamlayarak açılışını yaptık. Gençlerimiz için Evlilik Parkımızı 9 Temmuz 2020 tarihinde 13 günde tamamlayarak açılışını yaptık. Son olarak Seyirparkımızın açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Antalya'nın en büyük Türkiye'nin 3. büyük parkı. Şu an 14 aktivite ile. Seneye 7 aktivite daha ekliyoruz. Ne için en büyük olacak için. Çünkü biz en'lerin belediyesiyiz. En büyük ve en güzellerini yapacağız, bunda da iddialıyız. Ne koyacağımızın sadece en küçüğünü söyleyeyim, Aquapark yapacağız, çocuklarımız için. İlçemizdeki hiç kimse hiçbir şeyden mahrum kalmayacak. Antalya'da, İstanbul'da, Ankara'da ne varsa Allah'ın izni ile Korkuteli'ne de bunların hepsini yapmaya çalışacağız." dedi. 

"ARASTA İMZALARI ATILDI"
Ömer Başkan, konuşmasında son bölümünde ise Arasta Projesi hakkında son gelişmeleri paylaştı. Ömer Başkan "Buraya gelmeden güzel bir haber daha aldım. Teşekkürlerime geçmeden o haberi de vereyim. Hem Ak Parti hem MHP Milletvekillerini var, bir kez daha teşekkür edeceğim. Çünkü İki buçuk saat önce sayın Bakanımız Murat Kurum'un Genel Müdürü Vedat Bey aradılar ve Arasta projemizin kentsel dönüşüm imzası bitti. Çok teşekkür ediyorum, hükümetimize kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak ilan edildi. İnşallah bir, bir buçuk ay içerisinde projemizi revize edeceğiz. Daha sonra hemen yapımına başlayacağız. Dolayısıyla Arasta, Kanal Korkuteli, Seyirpark ve teleferiği de yapınca bu üç proje yerli ve yabancı turizme de açılmış olacak. Şimdiden hayırlı mübarek olsun." şeklinde konuştu.

YAZICI, "KORKUTELİ MARKA ŞEHİR OLUYOR"
Ömer Başkan’ın konuşmasının ardından söz alan İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan'ın konuşmalarının ardından Antalya Valisi Ersin Yazıcı konuşmasını yaptı. Vali Yazıcı, "Bugün 30 Ağustos bütün milletin onur günü Zafer Bayramımız kutlu olsun. Dünya'da artık şehirler yarışıyor. Şehirler kendi ismi ile öne çıkıp, ismini duyurmaya çalışıyor. Bunu başaran birçok şehir var. Antalya olarak dünya markası olmak çok zor değil. Hele de böyle başkanlarımız varsa hiç zor değil. Antalya İstanbul'dan sonra dünyada en çok bilinen bir şehirdir. Bunu tüm dünyaya duyurmamız için bu şehirde yaşayan ve buraya gelen insanlara deniz ve güneşin dışında başka şeylerin olduğunu da göstermemiz gerek. Görülüyor ki Korkuteli marka şehir olma yolculuğumuzda önderlik yapacak gibi duruyor. Ben bu örnek projeleri çok hızlı bir şekilde hayata geçiren başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Projeler hayırlı olsun" dedi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın konuşmasının ardından, tüm protokol üyelerinin de sahneye davet edilmesi ile açılış törenine geçildi. Korkuteli İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından okunan dualarla birlikte, kurdelalar kesilerek Korkuteli Seyirpark'ın açılışı gerçekleşmiş oldu.

ANTALYA'NIN EN BÜYÜK SOSYAL YAŞAM ALANI
Ömer Başkan’ın en önemli projeleri arasında yer alan, Antalya'nın en büyük, Türkiye'nin 3. büyük parkı olan, sosyal yaşam ve eğlence alanı, Korkuteli Seyirpark projesi hayata geçti. 457 dönüm alan üzerinde kurulan Seyirpark sadece 102 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu yıl itibari ile içerisinde 14 aktivite bulunan tesise önümüzdeki yıl, başta Aquapark olmak üzere 5-6 aktivite daha eklenecek. Korkuteli Seyirpark, toplamda 475 bin m2 alan üzerine kuruldu. Projede, Seyir Terası, Antalya’nın en iyi Et Restaurantı, 1.200 kişilik Anfi Tiyatro, Gerçek savaş alanlı Paintball sahası, Gençler için Survavior parkuru, gençler ve kendini genç hissedenler için Macera parkı, çocuklar için macera ve oyun parkı, Antalya'nın en iyi Gokart pisti, Karavan kamp alanı, Çadır Kamp alanı, 2.500 m2 padok alanlı At Çftliği, ATV ve UTV safarileri, Kahvaltı Alanlari, 3.200 kişilik Mesire ve Piknik Alanı, Trekking yolları. 5 dönümlük alanda meydanı, 50 metrelik dev Türk bayrağı, misafirhanesi ile yaz-kış tüm bölgeye hizmet verecek şekilde dizayn edildi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin