Konyaaltı Cemevi’nde neler oluyor?

Konyaaltı Cemevi’nde neler oluyor?

 

Antalya Konyaaltı Cemevi’nde son günlerde farklı durumlara sahne oldu. 3 ay önce yapılan Kadın Kolları Komisyonu seçimlerinde, Alevi Kültür Dernekleri, Genel Sekreteri Ali Aktaş’a saldırıda bulunduğu gerekçesi ile Konyaaltı Cemevi Yönetimi görevden alındı. Antalya Konyaaltı Cemevi Kadın Kolları Başkanı Nuray Özer, durumu usulsüz ve haksızlık olarak değerlendirerek, referanduma giderek yeniden seçim talep ettiklerini ve cemevinin bulunduğu binanın anahtarlarını Konyaaltı Belediye’sine teslim ettiklerini belirtti

 

Neler oldu?

3 ay önce kadın komisyonu seçimi yapıldığını ve büyük bir farkla seçimi kazandığını belirten Özer, “Genel Merkez’in Genel Sekreteri Ali Aktaş da seçimlere gelmişti. Aktaş seçime el koymaya çalıştı. “Kadın Kolları Komisyonu Divan Başkanlığı’nı ben yöneteceğim” dedi. Biz de bu duruma karşı çıktık. Bir erkeğin divan başkanı olmasını doğru bulmadık ki biz zaten divan başkanını seçmiştik seçimle. O kişi de orada ısrarcı davrandı. Zorla görevi almaya çalıştı. Biz de arkadaşlarla direndik. Sonrasında oylama bitti dışarı çıktık. Ali Aktaş orada kargaşa çıkarmaya başladı. Direttiği için onu dışarı çıkarmak istedi. O da çıkmadı. Ortada şiddet yok. Sözlü sataşma var. Aktaş da Genel Merkez’e gidip dayak yediğini söyleyip iftiralarda bulunmuş. Bizim derneğimizle alakalı şikayetler olduğunu iddia etmiş. Biz ne yaptık?” diyerek sitem etti.

‘Amaç rant elde etmek’

Sonrasında Genel Merkez’in yönetimi Ankara’ya çağırdığını belirten Özer, “Merkez, seçim esnasında Ali Aktaş ile kavga edildiği ve Aktaş’ın dayak yediği iddiasıyla yönetimle birlikte 32 kişi icra ettiğini duyurdu. Orada sadece sözlü sataşma oldu. Kimse kimseyi dövmedi. Bize şikayetler olduğunu da belirttiler. Biz hırsızlık mı yaptık? Ahlaksızlık mı yaptık? Nedir şikayetler? O da belli değil. Biz gayet güzel çalışmalar yapıyorduk. Bu insanlar bizi karalama politikasına girdiler. Amaçları kayyum atamak. Amaçları cemevinde rant elde etmek. Bizim elimizden alıp gasp etmek. Zaten Ali aktaş ve ekibi, ki bu ekibin çoğu Antalya’da bile yaşamıyor, polis zoruyla cem evine girmeye çalışmış. Böyle bir şey olabilir mi? Alevi zihniyetinde ve düşüncesinde bir şeyleri zorla elde etmek olur mu? Bunlar emek hırsızlığı yapıyor. Bizim görevimizi hiçe sayıp, hiçbir gerekçe olmadan görevden aldı. Bu insanlar seçimi kaybetmenin verdiği isyankarlıkla, bize karşı saldırıya geçtiler” dedi.

‘Referanduma gidilecek’

Bu haksızlığın mücadelesini vereceklerini belirten Özer, binanın anahtarını Konyaaltı Belediyesi’ne teslim ettiklerini belirterek, “Anahtarları kendi rızamızla belediyeye verdik. Sonradan yönetime gelen kişiler orayı kullanamasın diye. Bir referandum talep ettik. Tekrar seçim yapılsın, kim kazanırsa o yönetime geçsin. Yapılacak seçimle tekrar yönetime geçeceğimizi düşünüyorum. Hepimiz olay karşısında şaşkınız.

‘Genel Merkez elini çeksin’

Oluşan durumun antidemokratik olduğunu belirten Kadın Kolları Komisyonu Genel Sekreteri Emire Ulaş, “Burada amaç dernekçilik değil, o binaya sahip olmak. Biz orada gönül işi yapıyoruz. Ama onlar çıkarları için kullanmak istiyor. İnanışın dışında başka bir şey yapmak istiyorlar. Yarım kalan bir sürü etkinliğimiz var. Voleybol kursumuz var ertelemek zorunda kaldık. Önümüzde 12 İmam oruçları var. Biz orada iftar verip sonrasında aşure dağıtıyorduk. Onun önünü bile kestiler. Eğer bu inanışın sahipleriyse bu kişiler, bu olayı şimdi yapmamaları gerekiyordu. Bütün ailevilerin inanışlarına saygı göstermediler. İnanışlarına ne kadar sahip çıktıklarını şimdi görüyoruz. Yapılanlar büyük haksızlık. Kimse bize kayyum atayarak yönetimden edemez. Genel Merkez’in Konyaaltı Cemevi’nden elini çekmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. DİLAN ERAY

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU