HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Konuksever Yaşlı Evi açılıyor

Konuksever Yaşlı Evi açılıyor

 

Muratpaşa Belediyesi, model olarak geliştirdiği yaşlı evlerinin 5’incisini Konuksever Mahallesi’nde açıyor. Açılış, 29 Temmuz Cuma saat 18.30’da gerçekleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre 521 bin 183 nüfusa sahip Muratpaşa’da nüfusun yüzde 15.4’ünü 60 yaş ve üzeri oluşturuyor. Muratpaşa’da kıdemli kent sakinleri, 80 bin 239’a ulaşan nüfuslarıyla Antalya’nın 13 ilçesinden daha kalabalık bir grubu oluşturuyor.  

Muratpaşa Belediyesi’nin 60 yaş ve üstü kıdemli kent sakinlerine yönelik çalışmaları, 2014’te başladı. 1 Ekim 2014 Dünya Yaşlılar Günü'nde Falez 2 Park’ta, ilk yaşlı evi açıldı. Bunu sırasıyla Fener, Soğuksu, Kızılsaray mahallelerindeki yaşlı evleri izledi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşlı evleri projesinin özel bir çalışma olduğunu söyledi. “Yaşlı evlerimiz kendimize has sorunlarımızdan ortaya çıkmış kendimize has bir çözümdür” diyen Başkan Uysal, buralarda 60 yaşını doldurmuş kent sakinlerinin bir araya gelip sosyalleştiğini ifade etti.

Yaşlı evlerinin aynı zamanda önleyici Alzheimer hizmeti maiyetinde olduğunun altını çizen Başkan Uysal, belediyenin çalışmalarını incelemek için dünyanın farklı ülkelerinden Muratpaşa’ya gelen heyetlerin de dikkatini çektiğini dile getirdi. Başkan Uysal, üyelik sistemiyle hizmet veren, sosyal hizmet uzmanları ve gerontologların görev aldığı yaşlı evlerinin 5’incisini şimdi Konuksever Mahallesi’nde açacaklarını söyledi.

Konuksever Yaşlı Evi, 29 Temmuz Cuma, saat 18.30’da törenle açılacak.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin