HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

İYİ Parti ve CHP’li vekiller Kamyoncuları dinledi

İYİ Parti ve CHP’li vekiller Kamyoncuları dinledi

 

 

Antalya Toptancı Halinde, Antalyalı kamyon ve TIR şoförleri; dijital takograf,e-fatura, K belgesi, psikoteknik ve SRC belgesi, ehliyet kartı ve yük bildirimi zorunluluğu uygulamasının iptaline ilişkin eylemlerini sürdürüyor. Milletvekilleri Hasan Subaşı, Feridun Bahşi ve Rafet Zeybek ile Toptancı halde kamyoncu esnafının sorunlarını dinleyen İYİ parti İl Başkanı Yavuz Temizer; 1 Ocak’da yürürlüğe giren yeni yasanın uygulanabilir olmadığını belirterek sorunun çözümü ve aksaklıkların giderilmesi için hep birlikte çaba harcayacaklarını söyledi. .

Milletvekillerine bilgi veren Antalya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Osman Torun, sorunlarını anlatırken, bir kamyonun markasına, tonajına ve kapasitesine göre henüz marşa basmadan temel giderinin 10 bin lira ile 25 bin lira arasında değiştiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Her geçen gün artan maliyetlerle mum gibi eriyen kamyoncu esnafının ton başına kilometre fiyat tarifesi bile yokken böylesi modern, ancak altyapısı bile olmayan bazı şartların getirilmesi normal telefon bile kullanmasını bilmeyen kamyonculara adeta çile yaşatacaktır. Adeta her gün artan mazot ve bakım onarım giderleri karşısında yeni getirilen zorlamalar yüzünden, Altta kalanın canı çıksın misali kamyoncu esnafı işsiz kalacak ve meydan lojistik firmalarına kalacaktır”

Akıllı Cep Telefonu kullanacaklar

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan İYİ parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer de, ‘’esnafın en büyük şikayetinin başında yeni yasaya göre, yükü aldıklarında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veri tabanına 6 saat içerisinde bildirme zorunluluğu geliyor.  Bunu akıllı cep telefonu ile yapacaklar. Bu mümkün mü?’’ dedi.

Kamyoncuların Türkiye şartlarına göre 9 saatte 350-400 km yol alabildiklerini belirten Temizer; “Yeni uygulamada şoförler ilk 4,5 saatten sonra 45 dakika, ikinci 4,5 saatten sonra 12 saat dinlenmek zorunda. Antalya’dan yaş sebze ve meyve yükleyen bir kamyon şoför sayısı 2 bile olsa İstanbul’a sebzeler bozulmadan ulaşamaz’’ dedi.

Yasa kapsamında her 28 günde bir takografın Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp kontrol ettirilmesi gerektiğini de anlatan Temizer, şoför esnafının dijital ortamda e-fatura kesmesi isteniyor. Yine cep telefonu ile bakanlığa bilgi vermesi isteniyor.Yasayı düzenleyenlerin ne yapmak istedikleri anlaşılır gibi değil. Bu tür yasaların karşılıklı istişare ve görüşmelerle yapılması daha doğru olur. Aksi halde böyle kaos ortaya çıkar. Arkadaşlarımız kısa sürede konuyu meclise taşıyarak çözüm arayacaklar. Aksi halde bizi yeni bir işsizler ordusu bekleyecek” diye konuştu.

Antalya Milletvekilleri ve İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer; uygulamanın kesinlikle kaldırılması ya da yeniden düzenlenmesi gerektiğini de belirterek, ‘’Zaten eziyetli ve zor bir mesleği icra ediyorsunuz.  Zorla dayatılan bu yeni düzenleme ile Kamyoncularımızın işi daha da zorlaştırılacak. Bu duruma izin veremeyiz” diye konuştular.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin