İçişleri Bakanı Antalya’da

İçişleri Bakanı Antalya’da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Side’de düzenlenen İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne katılmak üzere Antalya’ya geldi.

Toplantıya Bakan Soylu ile beraber, Vali Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Hüseyin Engin Sarıibrahim, Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve şube müdürleri de katıldı.

Seminerde konuşan Bakanı Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden, ülke genelinde 1328 noktadan günde 250 bin kişinin hizmet aldığını söyledi. Ehliyet ve pasaport işlemlerinin de devriyle büyük iş yükü ve bunun gerektirdiği yatırımların söz konusu olduğunu belirten Soylu, yeni nüfus müdürlüğü konseptinin bu yeni dönemin ihtiyaçları gözetilerek, oluşturulduğunu aktardı. Bakan Soylu, "Özellikle personel takviyemiz ve yeni randevu verme sistemimizle randevu verme süresi 1 güne, işlem süreleri 8 dakikaya düştü. 2017 yılından sonra yıllık işlem hacmi yaklaşık 50 milyona yükseldi. 3'ü bir yerde projesiyle pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı için tek başvuru ve bir kez verilen parmak izi, fotoğraf ve imza ile işlem gerçekleştirilir hale geldi. Türkiye genelinde 801 pasaport başvuru noktası, 808 sürücü belgesi başvuru noktası hizmet veriyor ve müracaattan 1,3 günde belgelerin sahiplerine teslimi sağlanıyor” dedi.

Gücü İyi Yönetenler Büyürler

Nüfus ve insan kaynaklarının önemli bir güç olduğuna işaret eden Vali Münir Karaloğlu ise,“Bu güce yatırım yapan, bu gücü iyi planlayan, bu gücü iyi yöneten milletler ve devletler büyük olurlar, güçlü olurlar. Türkiye Cumhuriyeti Devletide 80 milyon nüfusu, 50 milyon genç nüfusuyla ve nüfusuna yapmış olduğu yatırımlarla ve 2023 hedefleriyle büyük ve güçlü devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” şeklinde konuştu.

Bilişim ve Teknolojiyi En İyi Kullanan Kurum

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün,Türkiye’de bilişim teknolojilerini, en iyi kullanan devlet kurumlarımızdan bir tanesi olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “En son 2017 de yapılan kanunda ki değişiklikten sonra nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğümüz, il müdürlüklerimiz vatandaşla daha çok temas kuran sadece vatandaşın nüfus bilgilerini değil. Kimlik kartı, doğum, ölüm, evlenmesi değil onun dışında pasaport ve ehliyet gibi belgeleri veren önemli bir kamu kurumuna dönüştü. Antalya’da baktığımızda yeni kimlik kartı verme noktasında kasım ayı sonu itibariyle %60’ı geçtik. Yeni kimlik kartı verme noktasında zannediyorum Türkiye ortalamasınında bir nebzeüzerindeyiz. Yine pasaportta 100 bin pasaportu geçmiş durumdayız. Kasım ayı sonu itibariyle de 261 bin sürücü belgesi verdik” ifadelerini kullandı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Semineri’ni gerçekleştiren teşkilat mensuplarına teşekkür eden Vali Münir Karaloğlu, “Bugün ki hizmet içi eğitim seminerinin yeni ufuklar açması noktasında faydalı olmasını temenni ediyorum. Toplantıya katılan herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU