HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Hizmetlerimize Engel Olmayın

Hizmetlerimize Engel Olmayın

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Arasta Projesi ve Korkuteli Pazar Yeri hakkında değerlendirmelerde bulunarak, mecliste plan değişikliğine hayır oyu veren CHP, İYİ Parti ve Saadet partili üyelere çağrı yaptı. İşlek;  “Gelin bu işe siyaset karıştırmadan hizmete destek olun” dedi

 

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’in düzenlediği basın toplantısına  MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev katıldı. Başkan İşlek toplantıda 22 ayda yapılan hizmetin yanı sıra,  Kapalı Pazar Yeri ve Arasta projelerini belgeleriyle anlattı.

 

Çürük raporu var

 

Başkan İşlek süreci anlatarak, “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Temmuz tarihli oturumunda CHP, İYİ Parti, DSP ve Saadet Partisi’ne takılan kapalı pazar yeri konusu bu kez Belediye Hizmet Alanı olarak meclise geldi. İlgili madde oy birliği ile meclisten geçti ancak askı süresinde itiraza takıldı. Her iki proje de siyaseten engellenmek isteniyor. Pazar yeri konusunda Pazarcılar Odası’nın 31 Aralık 2018 tarihinde belediyeye müracaatı var. Ve bilirkişi istendi.  Akdeniz Üniversitesi raporunda ise can ve mal kaybı yaşanma tehlikesi olduğundan mevcut pazar yerinin yıkılması yönünde rapor bulunmaktadır” dedi.

 

Engellenmek isteniyor

 

Yapılacak hizmetin engellenmek istediğini söyleyen İşlek, “Mevcut pazar yeri çok yakınında mülkiyeti tamamen belediyeye ait bir alanda Türkiye’de ilk kez ısıtmalı soğutmalı ve tam kapalı pazar yerini hayata geçirmek için harekete geçmek istiyoruz ancak dedikodu siyaseti ile hizmetlerimiz engellenmek isteniyor. Pazarcı esnafı ile tam 8 kez toplantı yaptık. Proje hakkında pazarcı esnafını bilgilendirdik. Burada da siyaset devreye girdi ve gerçekle ilgisi olmayan tamamen dedikoduya dayalı bazı sözler ile pazarcı esnafının aklını karıştırdılar” dedi. Başkan Ömer İşlek, Büyükşehir Meclisi’nde de konunun görüşüldüğünü dile getirerek, “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne pazar yeri notu eklenerek bu alanımıza modern bir pazar kurma hayallerini mecliste de paylaştım. CHP, İYİ Parti, DSP ve Saadet Partili meclis üyelerinin ret oyları ile pazar yeri engellenmek istendi. Daha önceki maddelerde oy kullanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise bu maddede oy kullanmadı. Başkan Böcek’in hasta olduğu dönemde Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile konuyu tekrar görüştük. Bu kez plan notu olarak pazar yeri alanı değil de Belediye Hizmet Alanı ibaresinin işlenmesini istedik. Bu isteğimiz 16 Ekim tarihli Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Saadet Partisi’nin çekimser oyuna karşın diğer tüm partilerin oyları ile geçti” diye konuştu.

 

‘Kelebeğin ömrü kadar’

 

Başkan Ömer İşlek askı süresinde yine devreye siyasetin girdiğini vurgulayarak, “Arasta Çarşısı ile çarşının içindeki pazar yerinin, yıkılarak dönüşüme uğrayacak olması nedeniyle geçtiğimiz günlerde konuyla alakalı bilgi toplamak ve esnafın görüşünü almak üzere bölgede incelemelerde bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Milletvekili Cavit Arı ve beraberindekiler esnafı tek tek ziyaret ederek bölgedeki durumla alakalı görüş alarak açıklamalarda bulunmuşlardır. CHP İl Başkanı ve milletvekilinin de Korkuteli’ne gelerek eleştirilerde bulunması pazarcı esnafının kafasının karışmasına neden olmuştur. Siyasetçiler çıkıp belediye ile esnafın arasına giriyor. Yaptıkları siyaset bir kelebeğin ömrü ve bir balığın aklı kadar. Biz kışı geçirsek de yediğimiz ayazı unutmayız. Pazar yerini Korkuteli’ne kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Arasta Projesi

 

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, konuşmasını bir bölümünde ise Arasta Projesi’ne değinerek, “Arasta Projesi’ni ilk olarak planladığımızda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmak istedik. Konuyu Başkan Muhittin Böcek’le görüştük. Sonrasında bürokratlar görüşmelere başladı. Aradan 2,5 ay geçtikten sonra Başkan Böcek ‘Sıkıntı var projeyi sen bakanlıkla çöz’ dedi. Bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Biz Korkuteli’ne hizmet için evrak takibi yaparak projeyi onaylattık. Bu kez yine devreye siyaseti sokmak istediler” şeklinde konuştu.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU