"Hayvan barınağında olumsuzluk yok" açıklaması

 


ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarının yapıldığı Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'ne ait olduğu iddia edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'ne ait olduğu öne sünülen olumsuz görüntülere yönelik açıklama yaptı. Görüntülerin paylaşılmasının ardından soruşturma başlatan belediye, görüntüleri ihbar kabul ederek bakımevinde inceleme yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Nurettin Mert Batu, Antalya Hayvan Hakları STK'ları temsilcileri ile birlikte iddiaları yerinde tespit etmek araştırma yaptı. Araştırma sonrası açıklama yapan Dr. Batu, barınağın her gün 14.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olduğunu kaydetti. Dr. Batu, “Bakımevi ünitemize yaptığımız ziyarette canla başla çalışan arkadaşlarımızın özverili faaliyetlerini Antalyalı hayvan dostlarıyla yerinde gördük ve olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Barınağımıza her gün kaza ve çeşitli nedenlerle yaralanmış sokak hayvanları getiriliyor ve tedavi ediliyor. Ameliyatların ve tedavilerin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü, sahiplendirmenin devam ettiğini gördük" dedi. 

GÖRÜNTÜLER TEMİZLİKTEN ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Hayvanların bakımlarıyla ilgili ünitelerin sosyal medyaya yansıyan olumsuz görüntülerinin art niyetli, günlük temizlik yapılmadan önce çekildiğinin tespit edildiğini ifade eden Dr. Batu, hayvan severlerin bakım evine sık sık geldiğini vurguladı. Dr. Nurettin Mert Batu, "Bizler de aynı şekilde hem planlı hem plansız ziyaretler yapacağız. Gezimizde hayvan severlerimizin talepleri oldu. Bu taleplerin hızlı şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız. Burada yapılacak faaliyetlerin daha iyi olabilmesi konusunda tüm paydaşların önerilerini alarak gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Görüntüleri ihbar kabul ettiklerini ve konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını da kaydeden Dr. Batu, soruşturmanın sonucunun da kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi. 

HAYKONFED TEMSİLCİSİ İNCELEMEYE KATILDI

İncelemeye katılan Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinç ise Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'ni haftanın 2-3 günü ziyaret ettiğini, bugüne kadar olumsuz bir duruma rastlamadığını ifade etti. Ebinç, “Antalya'nın yüzde 80 ağırlığını bu bakım evi sağlamakta. Sürekli geldiğimden ben burada kötü diyebileceğim bir olaya rastlamadım. Hayvan severlerin gözü arkada kalmasın eğer arkada kalıyorsa da burası sürekli açık, gelip görebilirler" dedi. 

BÜYÜKŞEHİRİN HİZMETİNE SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

Antalya Pati Koruma Derneği Başkanı Ebru Paraf da en büyük handikabın barınağı gelip görmeyen kişilerin konuşması ve yorum yapması olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bu önemli hizmete tüm hayvanseverlerin sahip çıkması gerektiğini belirten Paraf, "Eksik her yerde olabilir. Hata da olabilir ama söyleyince düzeltiliyor mu biz ona bakıyoruz.  Burada en ufak yanlış bir şey olsa Antalya'nın kalbini taşıyan hayvan severler olarak bizler susar mıyız?" dedi. 

HABERLER ART NİYETLİ

Barınakla ilgili yapılan yayınların art niyetli olduğunu iddia eden Kurşunlu Sokak Hayvanları Koruma Dernek Başkanı Sabahattin Ergülen de şunları söyledi: 

"Bunlar kesinlikle komplo. Bu kişiler saat 05.00'te barınağa girip, barınakların temizlikten önceki halini çekerek kirli bir oyun içerisine girmişler. Buranın bir ziyaret saati var. Bu kişiler sabahın köründe, daha temizlik yapılmadan, gizli saklı, kaçak yollarla barınağa girip görüntü almaları onların başka bir hasap içinde olduklarının göstergesidir. Böyle güzel bir yeri kötülemelerini ben ahlakla bağdaştıramıyorum."

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU