Hakan Tütüncü Salı Grubu’na Kepez'i anlattı

Hakan Tütüncü Salı Grubu’na Kepez'i anlattı

 

Antalya’nın en büyük ilçesi Kepez’de 31 Mart seçimlerinde 3’üncü kez belediye başkanlığına seçilen Hakan Tütüncü Salı Grubu’na konuk oldu. Aynı zamanda 72 belediyenin üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin de başkanlığını yapan Tütüncü,  Kepez hakkında bilgi verdi. Tütüncü yapılan çalışmalar ve hizmetler sayesinde Kepez’in emlak değerinin katlanarak arttığını söyledi. Tütüncü 500 dönümlük dokuma fabrikasının yerini de 10 ayrı müzesi olan bir kültür sanat adasına dönüştüreceklerini söyledi.

Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde (ATİK) Salı Sanayici, İşadamları ve Kanaat Önderleri Grubu’nun (Salı Grubu) bu haftaki toplantısına; hem yüzölçümü, hem de nüfus bakımından Antalya’nın en büyük ilçesi sıfatını taşıyan Kepez’in belediye başkanı Hakan Tütüncü konuk oldu. Aynı zamanda Türkiye’nin değişik illerinden toplam 72 belediyenin üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin başkanlığını yürüten Tütüncü,  Salı Grubu toplantısında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muharrem Koç başkanlığında yapılan toplantıya Salı Grubu üyelerinin dışında akademisyenlerin ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi katıldı.

Hukuk Fakültesinden Hocası Kitap hediye etti

Davet sahipliğini Salı Grubu üyelerinden İrfan Çelikten’in yaptığı toplantıda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenci iken Ticaret Hukuku dersine giren hocası Prof Dr. Ayşe Odman Boztosun ile de biraraya geldi. Akdeniz Üniversitesi’nde akademik hayatına devam eden aynı zamanda Salı Grubu üyesi olan Prof. Dr. Boztosun, eski öğrencisi Tütüncü’ye kısa bir süre önce yayınlanan “Anayasa Candır” başlıklı kitabını hediye etti. Kendisinin de Adaletle ilgili bir kitap projesi üzerinde çalıştığını anlatan Tütüncü yapılan çalışmalar sayesinde Kepez’in cazibesinin her geçen gün arttığını söyledi.

Dokuma fabrikası 500 Dönümlük sanat adası olacak

Dokuma Fabrikasının bulunduğu 500 dönümlük alanı kültür ve sanat adası haline getirmeyi amaçladıklarını anlatan Tütüncü şöyle devam etti. “Eski dokuma fabrikası Antalya’nın en merkezi noktasında yer alıyor. Burası 500 dönümlük çok değerli bir alan. Biz bu yerle ilgili bir koruma imar planı yaptık. Buradaki bütün binaları da, ağaçları da tescillettik. Tescillettiğimiz binaları tek tek onarıyoruz.  Proje tamamlandığı zaman 10 ayrı müzesi olan burası çok farklı bir kültür sanat adası olacak şehrin. Burası Antalya’nın merkezinde bir nokta” dedi. 

Kent Müzesi

Yakında açılması planlanan Kent Müzesinin de Dokuma Fabrikasındaki 1200 metrekare kapalı alanda kurulduğunu anlatan Tütüncü burada Antalya’nın 500 bin yıllık geçmişini de gözler önüne sermeyi amaçladıklarını söyledi.  Kent müzesinin kent belleği ve hafızasının oluşmasının yanında aidiyet duygularının gelişmesine de katkıda bulunacağını anlatan Tütüncü, dışarıdan Antalya’ya gelenlerin de kentle alakalı daha farklı bir boyutta bilgi edinmelerini sağlayacağını söyledi.  

Türkiye’nin ilk uçağının kopyasını yaptırdık

Araba müzesinin de yine Dokuma fabrikası arazisinde olduğunu hatırlatan Tütüncü 1925’te yapılan ilk Türk uçağı K6 ile Antalya’da deneme uçuşlarının gerçekleştirildiğini anlattı.  Antalya semalarında uçan ilk Türk uçağının projesini çıkarıp 1 buçuk senelik uğraş sonucu K 6’nın bir kopyasını yaptırdıklarını anlatan Tütüncü,” Şimdi uçan bir uçağımız var” dedi.  Konuşmasında “İnşallah o uçağı Antalya semalarında tekrar uçuracağız” diye espiri de yapan Tütüncü Araç müzesinde Antalyasporun ilk otobüsünün de olduğunu söyledi.  Bu otobüsü restore ettirip müzeye dahil ettiklerini anlatan Tütüncü,  Antalya’nın hafızasında ve hatırasında yer edinmiş araçların yer aldığı bir otomobil müzesi de yapıyoruz. Ayrıca Zeytin müzesi. Dokuma Tarihi müzesi yapıyoruz.  Burada ayrıca 5 buçuk senedir üzerinde çalıştığımız bir bilim merkezi ilave edeceğiz.  TÜBİTAK ile birlikte çalışmaları yürütüyoruz” diye konuştu. Açtıkları oyuncak müzesini 1 yılda 560 kişinin ziyaret ettiğini de anlatan Tütüncü yapılan çalışmaların Kepez’in çehresini değiştirdiğini söyledi.

Kepez’in cazibesi emlak fiyatlarına yansıyor

Geçmişte Kepez’in bazı mahalleleriyle ilgili olarak; “Burası çok riskli. Burada 20 lira için adam öldürüyorlar” diyenler olduğunu anlatan Tütüncü bugün suçla anılan bu yerlerde böyle bir durumdan eser kalmadığını söyledi. Belediye başkanlığı döneminde Kepez’de toplam 130 okulun yapıldığını da anlatan Tütüncü yapılan yatırımlar ve verilen hizmetlerin de etkisiyle Kepez’de emlak fiyatlarının sürekli arttığını da söyledi. 

4 kubbeli sarnıcı kurtarma sözü

Salı Grubu üyelerinden Giray Ercenk, yörüklerin tarihi göç yollarının Kepez’de olduğunu, bu yollar üzerinde ise 90’ın üzerinde sarnıç tespit ettiğini söyledi. Bunların arasında Çamlıca yakınlarındaki 4 kubbeli sarnıcın da olduğunu anlatan Ercenk, bir süre öncesine kadar sağlam olan bu yapının yıkıldığını tespit ettiğini söyledi. Ercenk yıkılan 4 kubbeli bu sarnıcın Türkiye’de kırsal alanda başka bir örneği olmadığını belirterek bu eserin tekrar ayağa kaldırılması için çağrıda bulundu.  Tütüncü bu konuda gerekli çalışmanın yapılacağını belirterek büyük bir inançla sarnıca sahip çıkacağını söyledi.  Konuşmasında özel hayatı hakkında da bilgi veren Tütüncü evde yemekleri kendisinin yaptığını zaman zaman 8 yaşındaki kızının da kendisine yardım ettiğini söyledi. Tütüncü konuşmasını Erdem Beyazıt’ın bir şiiriyle noktaladı. Toplantı Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç’un teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU