Esnafa tarihin en düşük faizi

Esnafa tarihin en düşük faizi

  

KONESKOOP Başkanı Durali Kolpak, hazine destekli esnaf kredisinde faiz oranının yüzde 4,5'e indirildiğini açıkladı.

 

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, hazine destekli esnaf kredisinde faiz oranının yüzde 4,5'e düşürüldüğünü açıkladı. Kolpak ayrıca bloke kesintilerinin yüzde 3'ten yüzde 2'ye, masraf karşılığının da yüzde 1,5'tan yüzde 1,25'e çekildiğini bildirdi.

 

YENİ KREDİ KULLANACAKLARI KAPSIYOR

Faiz oranının cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesinde olduğunu belirten Kolpak, faiz indiriminin geçmiş dönemi kapsamadığını, yeni kredi kullanacakların bu orandan yararlanabileceğini bildirdi. Kolpak, “Faiz indirimi için öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Maliye Bakanlığımıza ve TESKOMB Genel Başkanımız Kadir Akgül'e teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ZOR DÖNEMİ ATLATTIK”

2019’un ülke ekonomisi ve esnaf için toparlanma yılı olduğunu belirten Durali Kolpak şunları söyledi: “Alınan tedbirler ve açıklanan ekonomik paketlerle zor dönemi atlattık. 2019’da esnafın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ciddi anlamda destek sağlandı. Yüzde 8 olan faiz oranı 2 ay önce yüzde 6’ya düşürüldü. Kredi vadeleri 4 yıldan 5 yıla çıkarılırken iptal edilen 6 aylık ödeme periyodu yeniden ödeme seçenekleri arasına alındı. Ayrıca binde 20 olan banka komisyonu binde 5’e düşürüldü.”

 

“EKONOMİYE CANLILIK GETİRECEK”

2020 yılının ise atılım yılı olacağını kaydeden Kolpak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2019’un son çeyreğinde yaşanan olumlu gelişmeler beklentilerimizi arttırdı. Bu yıl yüzde 3 ile yüzde 5 arasında bir büyüme hedefleniyor. Bu büyümeden esnafımız da nasibini alacaktır. Faiz oranının yüzde 4,5’e düşmesi bu olumlu gelişmelerin bir sonucu. Faizlerin düşmesi hem esnafımıza yarayacak hem de ekonomiye canlılık getirecektir. Faiz indirimi kredi kullanacak olan esnafımıza hayırlı olsun.”

 

80,5 MİLYON TL KREDİ KULLANDIRILDI

KONESKOOP olarak yaklaşık 20 yıldır esnaf ve sanatkarlara hazine destekli kredi kullandırdıklarını belirten Başkan Kolpak, “2019’da 80,5 milyon TL kredi kullandırdık. Türkiye genelinde esnafa en çok kaynak sağlayan kooperatifler arasında bulunuyoruz. Üye sayımız 3 bin 500’ü geçti. 2020 yılında esnafımıza 100 milyon TL’nin üzerinde kaynak sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU