Enerji sektörü ANFAŞ'ta buluşacak

Enerji sektörü ANFAŞ'ta buluşacak

 


 ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından düzenlenen Antalya Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı (ENEREX Antalya) enerji sektörü temsilcilerini Antalya'da buluşturacak.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, enerji sektörü temsilcilerini Antalya'da buluşturacak ENEREX Antalya'nın 27-29 Şubat 2020 tarihinden ANFAŞ Expo Center'da kapıları açacağını söyledi. Fuar aracılığıyla tüm kurum ve kuruluşlarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının artması ve enerji dönüşümünün sağlanmasına öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydeden Ali Bıdı, Türkiye'de çok sayıda enerji fuarı yapıldığını vurguladı. Ali Bıdı, “Turizmin, tarımın ve uzun zamandır ticaretin de en önemli merkezi olan Antalya'da en fazla ihtiyacımız olan enerjidir. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında oldukça ilerlemişken biz de 12 ay güneş gören kentimizde düzenleyeceğimiz fuarımızla enerji verimliliği ve dönüşümüne vurgu yapmak istedik. Doğal kaynakların korunması, yerli ve milli enerji üretim ve tüketimiyle ülke ekonomisinin daha iyi noktalara geleceği inancındayız. Bu çerçevede ENEREX Antalya ile tüm sektörleri yenilenebilir enerjiye teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

TURİZM VE TARIMDA ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ

Son yıllarda artan elektrik faturaları nedeniyle sanayicisinden turizmcisine, çiftçisine çok ciddi maliyetler oluştuğunu belirten Ali Bıdı, şunları kaydetti:

" Son yıllarda elektrik maliyetlerinin artmasıyla özellikle turistik tesislerin enerji giderlerinin düşmesi noktasında, yenilenebilir enerjiye ihtiyaç var. Bunun yanında tarım sektörünün de en büyük maliyeti yine enerji giderleri iken ANFAŞ olarak enerji verimliliği ve dönüşümü temalı bir fuar düzenleyerek tüm kurum ve kuruluşlarda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının artması ve enerji dönüşümünün sağlanmasına öncülük etmek istedik. Antalya ENEREX ile enerji üssü olacak."

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU