“Düsturumuz insanlığın huzur, barış ve saadetidir”

“Düsturumuz insanlığın huzur, barış ve saadetidir”

 

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Biz makinelerin emrinde bir insanlığı değil, insanlığın emrinde bir makineleşmeyi savunuyoruz. Geleceğin teknolojileri konusunda da temel düsturumuz bütün insanlığın huzur, barış ve saadetidir” dedi.

Saadet Partisi, Milli Görüş’ün 50’nci yılında 7’nci Olağan Büyük Kongresi hakkında değerlendirmede bulunan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Hamd olsun ki; Partimizin 7. Olağan Büyük Kongresi’ni geçtiğimiz Pazar günü büyük bir coşku ile Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirdik. Kongrede Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’yu destekleme için 22 otobüsle destek verdiğini belirtti. ‘Yeniden Büyük Türkiye’yi’ inşa etmek için çeşitli kesimleri bir toplumsal sözleşmeye davet eden Düzen,  “Bu dava, bu sevda, bu vatan bizimdir. Semah bizim, halay bizim, horon bizimdir” diyerek ülke içinde birliğin ve bütünlüğün tesis edilmesinin ana çatısını oluşturduğu bu davetin öznesi ise adalet vurgusu oldu.

Adeta günümüz Türkiye’sinin fotoğrafını çeken Düzen, “50 yıl boyunca halkın değil, tankın yanında duranlara nasıl karşı çıktıysak bugün de halkın değil rantın yanında duranlara karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin kaynaklarının bir avuç mutlu azınlığa aktarılmasına nasıl karşı çıktıysak bugün de milletin imkânlarının bir avuç yandaşa aktarılmasına karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin iradesine ipotek koymaya kalkan laikçi, dayatmacı vesayet anlayışına nasıl karşı çıktıysak, bugün de vesayeti kaldıracağız diyerek iktidara gelip, kendi kişisel vesayetlerini kurmaya kalkanlara karşı çıkıyoruz”

Dünyanın dördüncü endüstri devriminde (Endüstri 4.0) yapay zekâyı ve robotları konuştuklarını ancak sosyal ve toplumsal boyutları ihmal edilmiş bir makineleşmenin insanlığa huzur değil felaket getirebileceği yönünde uyarıda bulunan Düzen, partisinin bilim ve teknik alanındaki düsturunu şu ifadeler ile dile getirdi: “Toplum 5.0; insanı makinelerle rekabet etmeye değil, değerler alanında üretim yaparak, makineleri insanlığa faydalı olma çerçevesinde, güçlü kılmanın yollarını aramaktır. Biz makinelerin emrinde bir insanlığı değil, insanlığın emrinde bir makineleşmeyi savunuyoruz.

Bilgi ve istatistiklerin ruhu yoktur. ‘Önce ahlak ve maneviyatı’ merkeze almayan bir endüstri, hangi yapay zekâya, hangi yüksek teknolojiye ulaşırsa ulaşsın, barış ve huzurun değil kaos ve bunalımın sebebi olacaktır. Saadet Partisi olarak her konuda olduğu gibi, geleceğin teknolojileri konusunda da temel düsturumuz bütün insanlığın huzur, barış ve saadetidir.”

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU