Dünya 2'ncisi Korkuteli'nden

Dünya 2'ncisi Korkuteli'nden

 

Korkuteli Belediyespor Kulubü MMA sporcusu Yıldırım Çakar, Türk Milli takımı adına katıldığı "ADCC İNTERNACİONAL OPEN CHAMPIONSHIP 2019 (ADCC ULUSLARARASI AÇIK 2019)" turnuvasında Dünya 2.liğini kazandı. 

 

FİNAL KARŞILAŞMASI YAPTI

Daha önce en az 3 adet turnuva şampiyonluğu kazanmış sporcuların davet edildiği ve dövüş sporlarının "Şampiyonlar Ligi" olarak gösterilen turnuva Antalya-Kemer Limra Otel spor salonunda 1 Kasım 2019 Cuma günü eleme grubu karşılaşmaları ile başladı. Eleme maçında rakibini zorlanmadan mağlup etmeyi başaran Korkuteli Belediyespor Kulübü sporcusu Yıldırım Çakar, bugün madalya mücadelesi için ringe çıktı. Turnuvada -83 kg. Şampiyonlar kategorisinde Türk Milli takımı adına dövüşen Yıldırım Çakar, yarı finale kadar karşılaştığı rakiplerini zorlanmadan geçti. Yarı finalde Kuveyt'li Altay Pirge ile adeta kıran kırana bir mücadele sergileyen sporcumuz Yıldırım Çakar, omuzunun sakatlanmasına rağmen, rakibini mağlup ederek finale yükseldi. 

 

SAKAT ÇIKTIĞI FİNAL MAÇINDA DİSKALFİYE

Dinlenmesine fırsat verilmeden final karşılaşmasına çıkan Çakar, finalde Ürdünlü Ammar Alaitan ile karşılaştı. Sakat olmasına rağmen Dünya şampiyonu olabilmek için müsabakaya çıkan Çakar, karşılaşmayı kazanmak için büyük bir çaba sarf etti. Omuzunun sakat olduğunu bilen Ürdünlü rakibi tarafından sık sık sakat olan omuzuna darbe alan Çakar, yerdeki mücadelesinde daha agresif bir mücadele sergiledi. Maçı yöneten İngiliz hakem tarafından, rakibine kafa attığı gerekçesi ile diskalfiye edilen Yıldırım Çakar, Dünya şampiyonluğunu ve altın madalyayı adeta kıl payı kaçırarak Dünya 2.liğini kazandı. 

 

TÜRK BAYRAĞI, BAHÇELİ TİŞÖRTÜ VE BOZKURT İŞARETİ YAPARAK MADALYASINI ALDI

35 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiği turnuvada kilosunda Dünya 2.si olan Yıldırım Çakar'ın elde ettiği başarısı Korkuteli'de büyük bir gurur ve sevinçle karşılandı. Turnuvada Yıldırım Çakar gümüş madalya alarak Dünya 2.si olan tek Türk sporcu olurken, 4 Türk sporcusu da kilolarında bronz madalya kazandılar. Yıldırım Çakar'ın madalya töreni için kürsüye çıkarken, üzerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafı bulunan tişört ile çıkması dikkat çekti. Kürsüde üzerinde Devlet Bahçeli tişörtü ve elinde Türk bayrağı ile Korkuteli Belediyesinin amblemi ile madalyasını alan Yıldırım Çakar, madalya sevincini de Bozkurt işareti ve asker selamı vererek paylaştı. Madalya töreni sonrasında, turnuvadaki diğer Türk sporcuları ile bir araya gelen Çakar, sevinçlerini Türk bayrağı açarak, bozkurt işareti ve asker selamı vererek kutladılar. 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU