HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Dubai'den yatırım daveti

Dubai'den yatırım daveti

 


DUBAİ Çoklu Emtia Merkezi (DMCC) Serbest Bölgesi'nin İcra Kurulu Başkanı Ahmed bin Sulayem, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'in makamında gerçekleştirilen görüşmede Antalya ile Dubai arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği imkanları konuşuldu.

Görüşmede ATSO ve Antalya ekonomisi hakkında bilgi veren Başkan Çetin, ATSO'nun 46 bini aşkın üye ve 137 yıllık köklü tarihi ile kent ekonomisine yön veren kurumların başında geldiğini kaydetti. ATSO'nun çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Davut Çetin, oa olarak inovasyon ve dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini ifade etti.

'16 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ'

DMCC CEO'su Ahmed bin Sulayem'e Antalya ekonomisiyle ilgili de bilgi veren Başkan Davut Çetin, Antalya'nın Türkiye'nin tarım ve turizm başkenti olduğunu vurguladı. Antalya'nın turizm açısından dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Çetin, “Bu sene kentimizde 16 milyon turisti misafir etmeyi bekliyoruz. Turizmde Antalya olarak kentlerle değil, ülkelerle yarışıyoru" diye konuştu.

İSTANBUL'DAN SONRA EN ÇOK YABANCI YATIRIMCI ANTALYA'DA

Turizm ve tarımın yanı sıra sanayide de güçlü adımlarla yol alındığını ifade eden Çetin, “Tarım, turizm, ticaret ve sanayi olarak her zaman gelişen ve büyüyen bir kentiz. Antalya, bu açıdan yabancı yatırımcılarında çok büyük ilgi gösterdiği bir şehir. İstanbul'un ardından Türkiye'nin en çok yabancıya yatırımcıya sahip olan kentiyiz. Diğer taraftan ATSO olarak üyelerimizi yeni pazarlara açmak üzere de yoğun mesai harcıyoruz. Dünyaya açılma noktasında Dubai önem verdiğimiz destinasyonlardan birisi. Bugüne kadar yürüttüğümüz projeler kapsamında üyelerimizin Dubai'de pek çok temas gerçekleştirmesine vesile olduk. Bu ziyaretle de Antalya ile Dubai arasındaki işbirliği ve dostluk köprüsü daha da güçlenmiş oldu" dedi.

BAE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN SERBEST BÖLGESİ

DMCC Serbest Bölgesi'nin Dubai'nin dünya emtia ticaretinde bir geçiş noktası olması amacıyla kurulduğunu ileten Ahmed bin Sulayem, 2002 yılında faaliyete geçen Serbest Bölge bünyesinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren 16 binin üzerinde firma olduğunun altını çizdi. Bölge olarak amaçlarının 2025 yılına kadar bu sayıyı 30 bine taşımak olduğunu söyleyen bin Sulayem,  Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en hızlı büyüyen serbest bölgesi olduklarını söyledi.

DAVUT ÇETİN'E KONFERANS DAVETİ

Eylül ayında Dubai Pırlanta Konferansı'na ATSO Başkanı Çetin'i davet eden bin Sulayem, “DMCC Almas Konferans Merkezimizde 26 Eylül tarihinde Dubai Pırlanta Konferansı'nı gerçekleştireceğiz. Sizleri de burada misafir etmeyi ve aramızda görmeyi çok isteriz. Konferansta pırlanta sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşacağız. Sektörün dünyaca ünlü isimleri bu konferansta olacaklar" diye konuştu.

DMCC'nin Türk girişimcileri ve yatırımcıları beklediğini söyleyen bin Sulayem, “Sizlerin öncülüğünde bir heyeti bölgemizde ağırlamak ve yatırım yapmaları için destek olmak isteriz. En kısa sürede sizleri Dubai'de görmeyi ümit ediyoruz" dedi.

Ziyaretinden dolayı ­Bin Sulayem'e teşekkür eden Davut Çetin, Antalya ve Dubai arasındaki işbirliği ve diyalog sürecinin artarak sürmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti. 

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin