HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

DTO'dan, su sporları kazalarına karşı önlem planı

DTO'dan, su sporları kazalarına karşı önlem planı

 


DENİZ Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Konyaaltı sahilinde iki turistin düşerek birinin yaşamını yitirdiği parasailing (deniz paraşütü) kazası gibi kazaların olmadan engellenmesine yönelik yapılması gerekenleri anlattı.


DTO Antalya Şubesi 19. Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye'de bulunan su sporu işletmelerinin yüzde 40'ının Antalya bölgesinde olduğunu ve güzel bir sezon geçirdiklerini belirtti. Geçen hafta Konyaaltı sahilinde can kaybıyla sonuçlanan parasailing kazasıyla ilgili açıklamada bulunan Çetin, kazanın yaşandığı teknenin sahibi şirketin DTO üyesi olmadığına dikkat çekti. 2009 yılında yayımlanmış olan deniz turizmi, turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliği uygulamalarının yerinde olduğunu, ancak son yıllarda uygulamada sekteye uğradığını aktaran Çetin, şöyle konuştu:


“DTO, özellikle her yıl teknolojiye bağlı değişiklik gösteren 'parasailing' ve diğer su sporları aktivitelerinde üyeleriyle birlikte dünyayı takip etmekte en iyi hizmeti, en iyi malzemeyi kullanmaktadır. Ancak özellikle her sene belirli periyotlarla düzenli olarak toplanması gereken odamızın da temsilcisiyle üye olduğu ilçe turizm sportif kurullarının ve turizm amaçlı sportif faaliyet kurullarının düzenli olarak toplantılarını yapmasının son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik, DTO gibi sınırlı sayıda üyesi olan bu komisyonların, mülki amirlerimiz, kaymakamlarımız tarafından düzenli olarak toplanmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları ve belge verirken de mutlaka DTO üyeliği şartı aramaları, belge verilecek kişinin deniz ticaret üyesi olup olmadığını da mutlaka tespit etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu kurulların görevi sadece belge vermek değil, denetim yapmak."


SON 4 YILDA 250 BİNİN ÜZERİNDE UÇUŞ


Gerekli denetlemelerin düzgün yapılmaması durumunda istenmeyen kazalar meydana gelebildiğini dile getiren Ahmet Çetin, “Son yaşadığımız üzücü olayda kazanın meydana geldiği tekne sahibi kaptan, tecrübeli bir kaptan. Ancak yine de ani hava şartları değişikliklerine karşı çok dikkatli olması lazımdı. Bunun içinde biz üyelerimizle ani hava değişikliklerinin duyurulması, iletişim ağlarının kurulması ve kooperatifler, dernekler kanalıyla elimizden gelen duyuruları yapıyoruz. Şunu da söylemekte yarar var. Antalya'da 4 yılda 250 bin paraşütün uçurulduğunu tahmin ediyoruz. 250 bin hava uçuşunda son dönem yaşadığımız sadece 1 ölümlü kaza meydana geldi. Kimsenin can kaybı değil, ayak tırnağının dahi kırılmasını istemeyiz" diye konuştu.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin