Dikkat; Yobaz çıkabilir!

Dikkat; Yobaz çıkabilir!

 

CHP İl Başkanlığı, Kadın Kolları ve Muratpaşa İlçe Başkanlığı, Kaleiçi’nde yapılacak bir seminerin tehlikelerine dikkat çekerken, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Antalyalılar dikkat; Kaleiçi’nde karşısına bir yobaz çıkabilir” uyarı başlığıyla açıklama yaptı.

Bazı televizyonlarda dini proğram adı altında çıkan ve kadının çalışmasına karşı gelen, çalışan kadını çok sert dille eleştiren Ömer Tuğrul İnançer’in Antalya’da bir konferansa katılacak olması CHP’yi ayaklandırdı.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı HasanŞahin, şu açıklamayı yaptı: “Mutasavvıf Yazar sıfatı taşıyan ama alakasız her konuda saçma sapan görüşler bildiren Ömer Tuğrul İnançer isimli şahıs, Kaleiçi’nde yer alan Mevlevihane’de Valilik, Üniversite, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle söyleşi yapacakmış.

Kimdir bu şahıs, vakti zamanında neler söylemiş bir bakalım:

“Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil”

Harf devrimini kastederek Meclis çatısı altında, “Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı”

“Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor”

Bunu diyen Ömer Tuğrul İnançer'in kızının büyük bir şirkette kurumsal iletişim direktörü olarak atandığı haberleri, bu sözlerin üzerine manşetleri süslemişti.

"Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! Or...luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm"

''Eş yoktur, ben karımla eşit değilim''

İşte bu görüşleri dile getiren, gerici yobaz, Cumhuriyet ve kadın düşmanı bir isim bugün Antalya’da sözde eğitim ile ilgili bir söyleşi yapacak.

Diyeceğimiz tek bir şey var:

Bu şahıs önce kendini eğitsin, 2019 yılında yaşadığımızı, bilimin teknolojinin çağ atladığını, Ortaçağ’ın çok gerilerde kaldığını anlasın ondan sonra gelip ilim irfandan bahsetsin.

Kadın düşmanı bu gericinin söyleşisine destek veren kurumları, kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza hesap vermeye davet ediyoruz!

 

Başka adam mı kalmadı?

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul da, yaptığı açıklamada şöyle dedi: Geldiğimiz noktada, böylesi çağdışı fikirlere sahip olan, Cumhuriyet devrimleriyle sorunu olan bir ismin, devletin kurumları tarafından ağırlanması, yetmezmiş gibi eğitim ile ilgili söyleşi yaptırılması trajikomiktir!

Böyle bir insanın eğitim ile ilgili ne gibi düşünceleri olacak!

Eğitim ile ilgili söyleşi yapılacak, ilim irfan dağıtacak başka insan kalmadı mı dünyada!

 

Susmayacağız

CHP Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nilüfer Deveci, "Biz kadınlar işte bu zihniyete karşı susmuyoruz” diyerek, şu açıklamayı yaptı: Bu zihniyetteki söz de bir Şeyhi Devletin televizyonuna çıkaran, yine Devletin Daireleri tarafından hazırlanan programlara çıkartan ve konuşturan zihniyeti de kınıyoruz. Bu zihniyeti, bu akşam Antalya Mevlevihanesi’nde “Maarif ve Eğitim” konulu bir söyleşi yaptırılmak üzere; Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya İl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya’mıza çağrılmasını şiddetle kınıyorum. Devlet dairelerimizin bu söyleşiye katılması için personeline resmi duyuru ile davet göndermesine bu zihniyetin yayılmak istenmesine kadınlar olarak tepkiliyiz.

Söz konusu Devlet Dairelerimizin konuyla ilgili hassas davranmasını ve bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU