Dava açacak

Dava açacak

 

 

Mustafa Yılmaz'ın açıkkaması şöyle:

28.12.2022 tarihinde bir kısım medya organlarında ortağı bulunduğum şirketim KIRMIZI BEYAZ GAYRİMENKUL İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. ve şahsım hakkında, SEDAT ERİŞ adlı sözde iş adamının hukuk ve ahlaka aykırı beyanları haber kaynağı gösterilerek Boğaçay vurgunu 50.000.000,00 TL haksız kazanç şeklinde ALGI OLUŞTURMA GAYESİ OLAN, AVAMİ İFADE İLE GEL GEL YAPILAN, YALAN, YANLIŞ VE İFTİRA İÇERİKLİ SÖZDE HABERLERİN esası aşağıdaki gibidir.

Şöyle ki, Kamu  İhale Kanunu  kapsamında Antalya Valiliği Boğaçay da bulunan 1.204.415,03  ton ham malzemenin 28.376.018,11 TL muhammen bedel ile İŞLENMEMİŞ HAM MALZEMENİN satışı için  ihale marifeti ile satılacağını  KİK kapsamında duyuruları yapılmıştır. Yasal süresi içinde  söz konusu ihaleye 7 adet firma müracaatta  bulunmuş, teminat yatırılmış ve ihale 21.12.2022 tarihinde ilan edilen yerde yapılmıştır. Ortağı bulunduğum KIRMIZI BEYAZ GAYRİMENKUL İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş. bu ihaleyi başka arttıran firma olmamasına rağmen 37.465.000,00 TL bedel ile satın almıştır. Bir kısım haber sitelerinde 26 TL ye tonu alınan malzemenin ton fiyatının 70 TL olduğu algısı ile yapılan gayriahlaki yalan haberin esası; müvekkil firma muhammen bedeli çok üzerinde bir teklif vererek 37.465.000,00 TL bedel ile satın almıştır.  Özetle müvekkil firma ihalede açıklanan muhammen bedelin üzerine 9.088.981,90 TL fazla bedel teklif ederek ihaleyi kazanmış söz konusu ihale süresinde kesinleşmiştir. Haberinizde 26 TL/ ton alınıp 70 TL/ton satıldığı yalanını matematiksel olarak da izah etmek istersek ihaleyi yapan kurum 23,56 TL muhammen bedel ilan etmişken müvekkil firma ton başına 26,36 TL + KDV fiyat verip ihaleyi almıştır. Söz konusu malzeme HAM MALZEME OLUP YERİNDE YÜKLENMESİ BİNLERCE KAMYONLA İŞLENECEK OLAN TESİSE NAKLEDİLMESİ, TESİSTE İŞLENMESİ VE ALICIYA TEMİNİ İÇİN YAKLAŞIK 1 TON BAŞINA 40 TL NAKLİYE, YAKIT, ENERJİ VE İŞÇİLİK MALİYETİ HESAPLANDIĞINDA BUGÜN PİYASA BİRİM DEĞERİ 70 TL/TON OLAN İŞLENMİŞ MALZEMENİN BU İHALE MARİFETİ İLE MAALİYETİ 26,36 TL (ihale bedeli) +40 TL (ham malzemenin nakliye ve işleme maliyeti) = 66.36 TL ye maledilecek olup ihale bedelinin % 50 si peşin ödendiği düşünüldüğünde söz konusu haber sitelerinde düşünüldüğü gibi bir kazancın olmadığı yapılan haberlerin maksatlı, hem ihaleyi yapan Antalya Valiliğimizi hem şirketimizi hem de şahsımızı karalamaya yönelik güzide basınımızın içinde habis bir ur gibi kalmış olan küçük bir azınlık tarafından maalesef bu haberler yapılmıştır.

Bu yalan yanlış ve algı maksatlı haberi yaptıran, haysiyet celladlığına soyunduğunu sanan sözde iş adamı (!) ve haber kaynağına sözde bu iş adamı göstererek haber yapan ilgili kişiler hakkında hukuk platformunda tüm haklarımızı kullandığımızı ve konunun etkin bir şekilde takipçisi olacağımız kamuoyuna saygıyla duyurulur. 28.12.2022

MUSTAFA YILMAZ

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU