Çünkü Atatürk Efsane Lider…

Çünkü Atatürk Efsane Lider…

 

10’uncu Antalya Kitap Fuarının sekizinci gün konuğu Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk olarak tanınan yazar ve Atatürk fotoğrafları arşivcisi Hanri Benazus oldu. ‘Niçin Atatürk’ konulu söyleşi gerçekleştiren Hanri BenazusAtatürk’ün efsane  bir lider olduğunu belirterek, “Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder var. Ama tam bir yokluk ve yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir tek kişi var oda Mustafa Kemal Atatürk” dedi. Başkan Muhittin Böcek de fuarda yine Antalyalılarla buluşarak kitabını imzaladı.

 

 

Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği Kitap Fuarı büyük bir coşkuyla devam ediyor. Cam Piramitte her gün binlerce kitapseveri ağırlayan 10’nuncu Antalya Kitap Fuarı birbirinden kıymetli yazarları okurlarıyla buluşturuyor. Okuyucular sevdikleri yazarların kitaplarını imzalatarak söyleşilerine katılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarın açıldığı günden bu yana her gün Antalyalılarla Kitap Fuarında buluştu. Antalyalı kitapseverlerle bol bol sohbet edip fotoğraf çektiren Başkan Böcek kitabını imzaladı.

ATATÜK NEDEN BÜYÜKTÜR?

Fuar kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerin sekizinci gün konuğu ‘Niçin Atatürk’ konulu söyleşiyle Atatürk’ün leblebilerini aşıran çocuk olarak bilinen Hanri Benazus oldu. 

Söyleşi konusu ‘Niçin Atatürk’ sorusuna çünkü, ‘Bir efsane lider’ cevabını vererek  başlayan Hanri Benazus, Atatürk’ün neden bu kadar büyük bir lider olduğunu açıklayarak başladı. Benazus, “Yeryüzünde destan yazan, destanı yazılması gereken, yıllar öncesinden çağı aşan çok az insan vardır. İşte o insanlardan biri Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ama görüyoruz ki Türkiye, tam da şimdi Atatürk’ün bıraktıklarını geleceğe taşıyabilmesi için O’nu en iyi anlama, yorumlama ve yüreklice cevap sürecine girmesi gerekir. Peki, Atatürk neden büyüktür? Neden hiç eksilmeyen minnet ve saygı ile anıyoruz? Bunun yanıtını bilmeyen bazı yabancılar değil, bizim birçok insanımızda bilmiyor. Dünyada ülkesini savaşta zafere kavuşturan birçok komutan var. Milletini daha ileri bir toplum yapmak için çalışmış birçok önder var. Ama tam bir yokluk ve yoksulluk içinde ikisini birden başarmış bir tek kişi var oda Mustafa Kemal Atatürk” dedi. 

HER TÜRLÜ NİTELİĞİN TOPLANDIĞI ENDER İNSAN ATATÜRK

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ne kadar büyük bir nimet olduğunu ifade eden Hanri Benazus, “Sıfır imkanla işgal edilen vatanını kurtarmış. Emperyalizm ve yardakçılarını yenmiş. Ülkesini tam bağımsız yapmış. Bununla kalmamış;Milletini çağdaşlaştırmak, kadın ve erkek eşitliğini sağlamak, halkını uyandırmak, kalkındırmak için devrimler gerçekleştirmiştir. Bir Doğu ülkesinde demokrasinin kapısını açmış, böyle bir önder, bilge, millet Atası, hiçbir ülkenin tarihinde yer almıyor. Tarihin akışı içerisinde çağımıza ulaşmış büyük insan da az değildir. Bunların her biri bir zirvedir. Kimi plancılığı ile usta, kimi kanunları ile büyük,kimi kumandanlıkta üstün, kimisi teşkilatçılıkta yüce, kimisi cesarette, kimisi devlet idaresinde zirvedir. Bu “Kimi”leriçoğaltabiliriz. Hiç şüphesiz, her biri ayrı ayrı zirvelerdir. Bunları birli, ikili, hatta üçlü olarak da birleşebilirler. Ancak hepsinin kucaklaşarak birleştiği ve bütünleştiği zirve tüm bunları kapsayan İlericiliği ile Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk, her türlü nitelikleri kişiliğinde toplayabilmiş çok ender insanlardan biridir. Söyleşi sonunda Hanri Benazus kitabını imzaladı. Katkılarından dolayı Benazus’a çiçek takdim edildi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU