CHP’nin 60’lık gençleri buluştu

CHP’nin 60’lık gençleri buluştu

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1970’li yıllarında gençlik kolları başkanlığı yapmış siyasileri hafta sonunda Antalya’da buluştu.

CHP Antalya Gençlik Kolları tarafından organize edilen ve 70’li yılların Antalya Gençlik Kolları Başkanı Recep Durmasür’ün katkı koyduğu toplantının oturumunu o yılların Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Giray Ercenk yönetti. Oturumda 70’li yılların Gençlik Kolu Başkanlığı yapmış Sabri Ergül, Zeki  

Toplantının açılışında konuşan 70’li yılların Antalya Gençlik Kolları Başkanı Recep Durmasür (Anarşist Recep- Gerilla Recep), toplantıyı düzenlerken çok heyecanlandığını belirterek, “80 öncesi gençliği hiçbir çıkar beklemeden partisi için, halkı için kelle koltukta mücadele eden gençlerden oluşuyordu” dedi. Toplantının oturum başkanı Giray Ercen de, dünün ve bugünün gençliğinin işinin kolay olmadığını belirterek, “Bu zorluğu aşmak, hep kenç kalmak istiyorsanız, devletin kurucu iradesinin başındaki Mustafa Kemal’in yolunda olduğunuzu unutmadan yola devam etmelisiniz” diye konuştu. Dönemin CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sabri Ergül, “Düzenle bağları olmayan, özgürce düşünen gençler, partinin ileri aşamalara ulaşmasına katkı koyarla. 12 Eylül Faşist darbesine kadar Türkiye’de özgürlük, demokrasi vardı. Hukuk Devleti vardı, konuşan bir Türkiye vardı. Örgütlü bir toplum, sendikalar, özerk üniversiteler vardı. En önemlisi partiler içinde demokrasi vardı. Lider Partileri, tek adam partileri değildik. Genel Başkanlar öyle dilediğini milletvekili yapamıyordu. Örgüte gidiyorlardı, milletvekilleri örgütten seçiliyordu” dedi.

Gençlik Kolları Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP’nin 70’li yıllarda zirve yapmasının partiyi yönetenlerle sınırlı olmadığını, CHP’nin o yıllarda kendini sol parti, halkın partisi, sosyal demokrat parti olarak ifade etmesinin etkili olduğunu anlattı.

İzmir eski İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Çam da 1990’lardan başlayarak, Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin başına bela ettiklerini söyledi. Çam, klasik çalışmayla bu belalardan kurtulmanın imkansız olacağını belirterek, “Birbirimizi kırmadan, dökmeden bu vahim tablo üzerinde kafa yormamız gerekiyor” dedi

 

 

 

 

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU