CHP Vekilleri Söz Verdi

CHP Vekilleri Söz Verdi

 

Yurtdışında inşaat mühendisliği yapan ve Antalya’da yaşayan Türk vatandaşı Mehmet Ata Ağırman’ın Nisan 2019 tarihinde arabasını satmak isterken iddiaya göre “Kooperatif başkanıyım” diyen birisi ve çevresindekiler tarafından 140 bin lira dolandırıldığı gündeme gelmişti.

"Sazan Balığı yedikten sonra 'eyvah' dedik"

Bahse konu olay; Kasım 2019 başında ise “'Sazan'lı dolandırıcılık” başlığıyla ülke gündemine düşmüştü. Ağırman bu haberde, kanser hastası ablasının tedavisini karşılamak için sattığı 140 bin TL değerindeki otomobilinin parasını alamadığını ileri sürerek dolandırıldığını iddia etmişti.Sadece elinde aracın değerinde senet kaldığını ve otomobilini satmadan önce de şüphelilerin kendisine sazan balığı yedirdiğini belirten Ağırman, “Balığı yerken ‘ne güzel’ dedik, kaçtıklarında ise amcaoğlumla birbirimize baktık ve ‘eyvah’ dedik. Özellikle o balığı ısmarlamaları manidar diye düşünüyorum” demişti.
 
'Konunun Meclise taşınmasını bekliyoruz'
Geçen zamanda aynı şekilde dolandırıldığını ileri süren vatandaş sayısı arttı. Mehmet Ata Ağırman dolandırılan diğer kişilerle bağlantı kurdu. Bazı TV kanallarında olayları ve yaşadıklarını anlattı. CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve 25-26-27. Dönem CHP Afyonkarahisar Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Avukat Burcu Köksal ile görüştü. Denizli ile Buldan ve Çivril ilçelerinde yaşanan olaylarla ilgili mağdurlar bir araya geldi ve CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ile görüştü. İl başkanı mağdurlarla görüşerek konuyu milletvekillerine ilettiğini belirtti, konuyu meclise taşıtacaklarını anlattı.
 Hep aynı yöntem
Sadece Denizli Buldan ilçesinde 60 kadar benzer dosya olduğunu belirten Ağırman şebekenin İzmir’de de çok sayıda mağduru olduğunu ve bunların dolandırıcılık hikayelerinin basına yansıdığını anlattı, o olaylara ilişkin haberleri gösterdi. Antalya ve ilçelerinde de ‘sazan balığından’ sonra ‘bu kamyonetle kekik toplayacağız’ denilerek çiftçi olan çok sayıda kişinin ‘keklik gibi’ dolandırıldığını anlatan Ağırman, “Hepsinde aynı yöntem var. Aracın parasının ödemesi için çiftçi kooperatifine veya esnaf kredi kefalet kooperatifine başvurulduğunu, kredinin çıkması ve onaylanması için devrinin gerektiğini, paranın daha sonra banka hesabına yatacağını söylüyorlar. Dolandırıp kaçıyorlar. CHP Denizli İl Başkanı bize konuyu meclise taşıtacağını, TBMM gündemine sokacaklarını beyan etti. Biz de mağdurlar olarak bakanlıklara giderek konuyu görüşmeye çalışıyoruz. Konunun TBMM gündemine gelmesini bekliyoruz. Bu konuda yoğun görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU