Başkan Uysal, meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı

Başkan Uysal, meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclisinini ‘Kırcami’ gündemiyle pazartesi olağanüstü toplanacağını söyledi. Saat 14.00’te başlayacak mecliste, Kırcami’de inşaat ruhsatı verilmesi gibi planın uygulanmasını sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planı görüşülecek.

Yaklaşık bin 477 hektar büyüklüğüyle Muratpaşa’da 8 mahallenin tamamını, Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini içeren Kırcami bölgesinin üst ölçekli imar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabulünün ardından, Muratpaşa Belediye Meclisi, pazartesi günü olağanüstü toplanıyor.

Başkan Uysal, Kırcami’nin imar planlarını görüşmek üzere belediye meclisini saat 14.00’te toplantıya çağırdı. Meclis, tek gündem olarak inşaat ruhsatı verilmesi, parselasyon yapılarak imar planına uygun imar parsellerinin oluşturulması gibi planın uygulanmasını sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planını görüşecek.

Baykan Uysal, Kırcami’de, yıllardır şehircilik dramını yaşadığını söyledi. Kırcami sakinleri başta olmak üzere Antalya’nın bu sorundan mağduru olduğunu belirten Başkan Uysal, 2 yıl önce bölgede ilk inşaat ruhsatını vermişken bir mahkeme kararıyla bugün bu süreçleri yeniden yaşadıklarını söyledi. Başkan Uysal, “22 yıl avukatlık yaptım. Teknik bir konuda bilirkişi raporunun zıddına gördüğüm tek mahkeme kararı bu mahkeme kararıdır. Bilirkişi raporuna rağmen aleyhe sonuçlanan bir davadır” diye konuştu.

‘OYBİRLİĞİYLE GEÇECEKTİR’

Gelinen aşamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Antalya’nın 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planını onayladığını, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üst ölçekli planlarının oy birliğiyle kabul edildiğini kaydeden Başkan Uysal, pazartesi günü de uygulama planlarının Muratpaşa Belediye Meclisi’nde yine oybirliğiyle geçmesini beklediğini söyledi. Başkan Uysal, “Planlama sürecine katkı veren herkese ama herkese teşekkür ediyorum. Kırcamili komşularıma, Antalya’mıza, Muratpaşa’mıza planlarımız şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU