Başkan Esen, “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz.”

Başkan Esen, “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz.”

 

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Türkiye genelinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla başlatılan kampanyaya, yaya geçidi üzerinde yaptığı uygulama ile bizzat destek oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeli ikişer saat yaya nöbet tuttu. Bu uygulamaya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeliyle birlikte destek verdi. "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyasına destek için yaya geçidinden karşıya geçen Başkan Semih Esen, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

"Sürücüler, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralarda yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır." diyen Başkan Semih Esen şöyle konuştu,” Antalya Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz ve birçok kamu kurumunun katılımıyla yaya önceliğine dikkat çekmek için başlatılan projeye bizde destek olduk. Hakikatten de kentlerde trafik sorunun önemli bir unsuru olan yaya güvenliğine dikkat çekmek adına geç kalınmışta olsa yerinde bir proje. Sürücülerimizin yaya öncelikli bölgelerde yayalara öncelik vermesi yönünde onlarda bir duyarlılık oluşturmak ve toplumda bu konuyu biraz daha görünür ve duyurulur hale getirmek için böyle bir organizasyon içerisindeyiz. Umarız kentlerde trafik sorunu çözülür, yayalarımız trafikte güvenli bir şekilde yer alır. Güzel bir çalışma. Bizde buna buradan ufak bir katkı koyabildiysek ne mutlu bize.”

Proje kapsamında Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli de "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" yazılı dövizlerle yaya geçidinde uygulama yaptı.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU