HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Başkan Böcek imar yönetmeliği için düğmeye bastı

Başkan Böcek imar yönetmeliği için düğmeye bastı

 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, planlı, kurallı ve kimlikli bir kent için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Böcek bu kapsamda kendi dinamikleri olan ve özel imar uygulamalarına imkân sağlayacak olan Antalya’ya ait özgün bir imar yönetmeliğinin hazırlanması için düğmeye bastı. 19 ilçe belediyesinin ve meslek odalarının da katkı koyduğu imar yönetmeliği ortak akılla şekillenecek.

 

01.10.2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan tüm Türkiye genelinde uygulanacak Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle mevcuttaki Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği yürürlükten kalktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda kent bütününde 19 ilçe belediyesinin temsilcileri ile Mimarlar Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odası’nın katılımları ile İmar Yönetmeliği çalışması başlatıldı. Bu kapsamda her hafta düzenlenen toplantılar ile çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

İLGİLİ PAYDAŞLAR KATILIYOR

Antalya bütününde uygulanması öngörülen Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nin sonuçlandırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında şu ana kadar 5 toplantı gerçekleştirildi. Ortak akılla ve konu ile ilgili paydaşların katılımıyla kentin imar yönetmeliğinin doğru şekilde ortaya konmasını amaçlıyor.

ANTALYA’YA ÖZGÜ BİR YÖNETMELİK

Çalışma ile Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı, kurallı, kimlikli bir Antalya hedefi doğrultusunda kendi dinamikleri olan ve özel imar uygulamalarına imkân sağlayacak, Antalya’ya ait özgün bir imar yönetmeliğinin hazırlanması amaçlanıyor.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin