Başkan Böcek açıkladı: Boğaçayı pislik saçıyor

Başkan Böcek açıkladı: Boğaçayı pislik saçıyor

 

Büyükşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ak Partili Menderes Türel döneminde projelendirilip, hızlı bir şekilde hayata geçirilen Boğaçayı Projesi’nin etrafına pislik saçtığını ve Boğaçayı’na uygulanan projenin yeniden değerlendirmeye alınacağını söyledi.

 

 

Böcek’in sosyal medya paylaşımı aynen şöyle: Sevgili Hemşehrilerim, Antalyamızda uzmanların uyarısı dikkate alınmayarak 6 ay önce hizmete açılan Boğaçayı Projesi'nde öngörülmeyen yosunlaşma, çamur ve koku sorunları baş göstermişti. Kanal içi kısa sürede rüsubatla dolarken, taşkın ve kıyı erozyonu tehlikesi ortaya çıktı.

Temiz çevre, korunan doğa ve çevre dengesi hassasiyetiyle çalışmalarımızı ivedi bir şekilde başlattık ve halen devam ediyoruz. Öngörülmeyen durumların çözümleri noktasında Bilim Kurulu ile gerçekleştirdiğimiz teknik analizi ve son durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Konuyla ilgili İnşaat, Jeoloji ve Çevre Mühendisleri Odası ile Akademisyenlerimizin katıldığı 16 kişilik bir ekiple Boğaçayı’nın yosunlaşma, koku, sinek, dibe çöken çamur sorunları, oluşabilecek taşkın ve kıyı erozyonu tehlikesini görüştük.

 

Projede öngörülemeyen olumsuzlukların çözümü için su kalitesi, hidrojeolojik yapısı ve sediman akışı birikmesi ile ilgili gerekli deneysel çalışmalara bugün itibariyle başlandı. 2 gün içerisinde kısa, orta ve uzun dönemde sorunun giderilmesi adına bir takvim oluşturacağız.

 

STK, Meslek Odalarımız ve Akademisyenlerimizle birlikte projedeki sıkıntıların neler olduğunu ve çözüm noktasında yapılacak eylemleri kısa sürede hayata geçireceğiz. Antalyamızın tüm sorunlarını dün-bugün demeden çözüyor, şehrimizi geleceğe taşıyoruz.

 

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU