BAŞARAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

BAŞARAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

“Türkiye’nin umuduyuz”

 

1 Eylül’de gerçekleştirilecek olan İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı birinci kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan mevcut başkan Mehmet Başaran, “Türkiye’nin umuduyuz. Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi. Sevgi dolu bir Antalya il teşkilatı kuracaklarını vurgulayan Başaran, anti demokratik davranışlara müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

 

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti’nin birinci Antalya il kongresi yaklaşık 3 yıl sonra 1 Eylül 2020 tarihinde Cam Piramit’te gerçekleştirilecek. İl başkanlığı için yarışın başladığı partide İlhami Okudan’dan sonra mevcut başkan Mehmet Başaran da adaylığını bugün Cam Piramit’te açıkladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla, Bozkurt işareti yapılarak başlayan adaylık açıklamasına partinin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve çok sayıda partili katıldı. Adeta gövde gösterisi yapan Başaran, yaptığı konuşmada İYİ Parti’nin Türkiye’nin umudu olduğunu vurguladı.

 

“KURULDUĞUNDAN BU YANADIR İYİ PARTİLİYİM”

Kendisini tanıtarak siyasi hayatının 1995 yılında memleketi Burdur’da Doğru Yol Partisi’yle başladığını aktaran Başaran, Antalya’da 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Büyükşehir ve Kepez Belediye meclis üyesi seçilmesiyle devam ettiğini kaydetti. 11 ay sonra istifa ettiğini hatırlatan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile tanışıklığının Doğru Yol Partisi dönemindeki yol arkadaşlığına dayandığını ifade eden Başaran, İYİ Parti kurulduğundan bu yanadır partinin içerisinde olduğunun altını çizerek, “İYİ Parti kurulduğundan bu yanadır İYİ Partiliyim” dedi.

 

“DOĞRU İNSANLARLA HEDEFE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Dünyanın en gözde ve zorlu coğrafyasında yaşayan bir millet olduğumuzu dile getiren Başaran, “Atatürk, Cumhuriyet, Türk milleti ve Türk sevgisi ortak paydamızdır. İşte bu sebeple karşımıza çıkan bütün engelleri birlikte aşarak bu günlere geldik. Milletimizin birliği, dirliği ve geleceği için milli, ilkeli ve kararlı bir duruşa sahip olan Genel Başkanımız Meral Akşener ile birlikte doğru insanlarla hedefe yürümeye devam edeceğiz. Birlikte çalışacak, birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE “UCUBE” DEDİ

Sözlerine Başkanlık sistemine “Ucube” diyerek devam eden Başaran, “Omuz omuza vereceğiz. Önce adına Başkanlık dedikleri bu ucube sistemi değiştireceğiz. Parlamenter demokratik sistemi ülkemize yeniden getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE’NİN UMUDUYUZ”

“Bu salonu dolduran bizler mesuliyetimizin farkındayız” diyen Başaran, sözlerine şöyle devam etti:

“Kararmakta olan ufku iyilik güneşiyle aydınlatacağımızdan, Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener, Türkiye’nin umududur. Bizler, cesur yürekliler Türkiye’nin umuduyuz. İYİ Parti, vatanseverlerin karargahıdır. Kuvayi Milliye hareketinin merkezidir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisidir. Özgürlüğün bedelidir. Kalkınmanın partisidir. Yolsuzluğun düşmanı, Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir.”

 

“HAK, HUKUK, ADALET DİYEN İNSANLARIZ”

Ayrıştırıcı her kavramın, etnik milliyetçilik ve mezhepçiliğin Türk milletinin sırtına saplanmış bir hançer olduğunu söyleyen Başaran, şunları dile getirdi:

“Genel Başkanımız ve biz iyiler, tüm bu kavramların üzerinde bir Türkiye inşası için yola çıktık. Milliyetçi, demokratik, kalkınmacı, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı insanlarız. Devletimizin güçlü, milletimizin mutlu olması için gece-gündüz çalışan, varlığım Türk varlığına armağan olsun diyen insanlarız. Parti devletine karşı olan insanlarız. Devletin valisinin, iktidarın il başkanının karşısında hazır ol vaziyetinde durmasını hazmedemeyen, kabul etmeyen insanlarız. Hak, hukuk, adalet diyen, laik, demokratik ve sosyal hukuk çizgisinde olan insanlarız.”

 

AK PARTİ’YE YÜKLENDİ

Konuşmasında AK Parti’ye yüklenen Başaran, “İYİ Parti olarak mengeneye sıkıştırdıkları Türkiye’ye şekil vermeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin siyasi tıkanmışlığının anahtarı İYİ Parti’dir. Biz ülkemizi AK Parti’nin 18 yıl içerisinde düşürdüğü darboğazdan kurtaracağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşımak için çok çalışacağız” dedi.

 

“ANTİ DEMOKRATİK DAVRANIŞLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Salonda bulunanlara cesur yürekliler diye seslenen Başaran, “Tüm zorlukların üstesinden birlikte geldik. Herkesin koltuğuna sıkı sıkı tutunup saklandığı dönemlerde bizimle yola çıkan sizler, yılmadan, usanmadan bir gayret ortaya koydunuz. Bu siz cesur yüreklilerin eseridir. Partide görev aldığımdan bu yana kimseyi ötekileştirmedim. Sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi de açtık. Yine aynı anlayışla karşınızdayım. Bölünmüş bir yapı değil, el ele sevgi dolu bir Antalya il teşkilatı kuracağız. Liyakatli insanlarla, doğru kadrolarla çalışıp, demokrasi ve kalkınma sloganıyla çıktığımız bu kutlu yolda anti demokratik davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

“ANTALYA’DA SEÇİMLER İYİ PARTİ SAYESİNDE KAZANILDI”

Konuşmasının sonunda başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Millet İttifakı olarak belediyelerin kazanılmasında İYİ Parti’nin büyük pay sahibi olduğunu kaydeden Başaran, “İYİ Parti bundan sonra gerekli temsiliyeti ve değeri görecektir. Antalya’da seçimler kazanılmışsa bu zafer İYİ Parti sayesinde olmuştur. Ben adaletsizliği gidermek, İYİ Partili kadroların hak ettiği yerlerde olması için buradayım. Gençlerimizi ve kadınlarımızı daha aktif hale getirerek Antalya’da söz sahibi olmaları için buradayım. Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için buradayım. Allah iyilerin yanındadır ve iyiler mutlaka kazanır” diyerek kendisine destek verenlere teşekkür etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU