HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Bakan Soylu ve Vali Karaloğlu İl Göç İdaresi Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

Bakan Soylu ve Vali Karaloğlu İl Göç İdaresi Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

 

Vali Münir Karaloğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen İl Göç İdaresi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Büyük Bir Operasyon

Afganistan, Pakistan bölgesinden ciddi bir düzensiz göç baskısı altında olunduğunu aktaran Bakan Soylu, “Konu ciddi, 2017 yılında 175 bin olan kaçak göçmen yakalamalarımız 2018'de 268 bin olmuştu, bu yıl hali hazırda 371 bin oldu. Dünyada böyle bir sayı yok. Biz bunu Avrupa'ya anlatmaya çalışıyoruz ama maalesef anlamıyorlar. Nato kafa, Nato mermer, anlamak istemiyorlar. Avrupa'nın tamamında 1 milyon Suriyeli yok. 'Var' diyorlar ispat edemiyorlar. Biz 81 bin göçmeni bulunduğu ülkelere geri gönderdik. Dünyanın böyle bir rakamı yok. Bu büyük bir operasyon” ifadelerini kullandı.

Düzensiz göçün katlanarak devam edeceğini anlatan Bakan Soylu, "Yılsonu beklentimiz 400 bini aşması yönündedir. Ancak Türkiye'nin bu işe ayırdığı kolluk birimlerinin kapasitesini ikiye katlaması mümkün değildir. Dolayısıyla burada batılı muhataplarımızın, artık bu misafirlerine ilişkin bir takım sorumlulukları üstlenmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Misafir teriminden belki pek hoşlanmıyorlar ama sonuçta bu insanlar onlara gidiyor, ifademiz pek de yanlış sayılmaz" dedi.

Kıtaların ve Yolların Kesiştiği Bir Noktadayız

Göç meselesinin hem uluslararası ilişkilerin hem yerel politikaların belirlenmesinde en önemli unsurlardan bir tanesi olduğuna vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu,  “Biz ecdadımızın vatan kıldığı, dünyanın en kıymetli, en pahalı arazisi üzerinde yaşıyoruz. Kıtaların ve yolların kesiştiği noktadayız. Onun için göç noktasında da ülkemiz maalesef dergah konumunda bu yüzden göç meselesini değerlendirirken insani hassasiyetlerimizi ön planda tutarak ama hiçbir zamanda güvenlik açığı oluşturmadan bir politika belirleme mecburiyetimiz var. Bunu da İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu liderliğinde özelliklede Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’müzün kurulmasından ve bakanlığımıza

bağlanmasından sonra Türkiye’nin çok ciddi bir göç politikası oluştuğunu her geçen gün görüyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, yılsonuna kadar Antalya’nın turizm rekorunu kırarak, 190 ülkeden 16 milyon insanı ağırlayacağını belirterek, bunun temel faktörünün ise ülkedeki güven ve huzur ortamı olduğunu ifade etti.

Düzensiz Göçle İlgili Ciddi Çalışmalarımız Var

İnsanların Antalya’yı sadece tatil yapmak için değil yaşamak içinde tercih ettiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, “150 ülkeden yaklaşık 110 bin yabancı vatandaşa oturma izni vermiş durumdayız. Düzensiz göçle ilgili de çok ciddi çalışmalarımız var. Antalya bir sahil şehridir. Düzensiz göçte maalesef son dönemde deniz yoları aktif olarak kullanılmaktadır. 2019 yılında Antalya’da 1285 düzensiz gömen yakalanmış ve bunların 922’sinin sınır dışı edilme işlemleri tamamlanmıştır. Havaalanlarında Göç İdare’mizin oluşturulması da önemli bir gelişmedir. Biz bu sene havaalanlarında özellikle ülkemize yasal yollarla girip, yasadışı yollarla çıkmak isteyen veya yasa dışı girip yine ülkemizden yasa dışı evraklarla çıkmak isteyen çok sayıda yabancıyı yakaladık. Havaalanında oluşturmuş olduğumuz Göç İdare’mizin ofisine personel takviyesiyle güçlendirdiğimizde kurumlar arası  işbirliğini ve göç sorununu yönetmemiz daha kolay hale getirecektir” şeklinde konuştu.

Antalya’nın ilçelerinde de yoğun yabancı nüfusun olduğu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerimiz yabancıların yoğun olarak yaşadığı ilçelerimizden, özellikle Alanya İlçe Göç İdaresi Müdürlüğü’müz çok aktif çalışmaktadır. Antalya Valiliği’ne bağlı müdürlükler arasında en yoğun iş yükü olan müdürlüğümüz hangisidir derseniz İl Göç İdaresi Müdürlüğü’müz ilk 3’e girer. Genel müdürlüğümüzün, müdürlüklerimizin göç ile ilgili yapmış olduğu çalışmalara ve güvenlik birimlerimizin mücadelesi dolayısıyla çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl Göç İdaresi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Vali Münir Karaloğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yer aldığı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU