Altınova’ya beş yıldızlı spor tesisi

Altınova’ya beş yıldızlı spor tesisi

Kepez Belediyesi’nin Altınova Düden Mahallesi’nde 15 bin 430 metre kare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı.

Kepez Belediyesi’nin spor yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Altınova Düden Mahallesi’nde yapımı tamamlanan semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öncelikle açılış öncesi ziyaret ettiği Fen Lisesi’ndeki gözlemlerini aktardı. İlçenin tek Fen Lisesi’ni belediye meclis üyeleri ile beraber gezdiğine değinen Tütüncü, “Öğrencilerimiz TÜBİTAK işbirliğiyle 27 bilimsel proje hazırlamışlar. Projeyi, belediye meclisindeki arkadaşlarımıza sundular. Hüsnü Karakaş Mahallesi’ndeki Kepez'in ilk ve tek Fen Lisesi’nde geleceğin aydınlık gençlerimizi gördük. Orada gözlerinde umudun çok farklı ışığın olduğu gençlerimizle birlikteydik. Onların fikir dolu, sanat dolu, düşünce dolu zihinleri, geleceğe dair, istikbale dair en büyük umudumuz oldu “ dedi.

Kepez’e 137 yeni okul

Başkan Tütüncü, 2014 yılında vermiş oldukları sözü hatırlatarak “Kepez’e nitelikli eğitim kurumları kazandırmalıyız. Ama bütün bunlarla birlikte özel öğrencileri, özel programlarla eğitime tabi tutan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri gibi özel okullara ihtiyaç var. Bu okulları da Kepez'e kazandırmalıyız” demiştik. Şimdi ise ilçemiz,  çok yüksek puanlarla öğrenci alan Sosyal Bilimler Lisesi ve Fen Lisesi ile eğitim yuvası haline geldi.  Yaklaşık 10 buçuk yıllık belediyeciliğimizde Kepez'e büyük küçük tam 137 okul kazandırmışız. Bu 137 yeni okulun tamamının mülkiyet ve imar sorunları Kepez Belediyemiz tarafından çözülerek, hayata geçirilmişti. Bu bizim için büyük bir mutluluk. “diye konuştu.

Kepez eğitim şehri oldu

Kepez’e 23’ncü semt spor sahasını kazandırdıklarına değinen Başkan Tütüncü,”Açılışımız Altınova'ya, gençlere, çocuklarımıza hayırlı olsun. Yıllardır Kepez Belediyesi olarak, bürokratı, meclis üyesi, iktidarı ve muhalefeti tek bir şey söyledi; ‘Kepez bir gençlik ilçesi olsun, Kepez bir eğitim şehri olsun, Kepez bir kültür ve sanat şehri olsun. Bütün bunlarla Kepez'e yepyeni bir vizyon, yepyeni bir şehir kimliği gelmiş olsun.’ Bugün yapmış olduğumuz açılış, sabah gerçekleştirdiğimiz Fen Lisesi ziyaretimizdeki büyük iftiharımız, idiallerimizi bir bir gerçekleştirdiğimizin ayan beyan göstergesidir. Bu şehrin geleceği, çocukları adına mutlu oluyorum. Biz bir tek şey için övünüyoruz. Önce insan, önce çocuk, önce gençlik, önce eğitim diyen bir belediye olduk. İşte bizim farkımız bu. “ dedi.

Altınova makus tarihini yendi

Altonova’daki büyük değişim ve dönüşüme de değinen Başkan Tütüncü, “10 buçuk yıllık zaman zarfında Altınova makus tarihini yenmek için büyük gayretler gösterdi. Altınovalı hemşehrilerimizle birlikte çok çalıştık. Sloganımız;  ‘Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam.’ Geçen yıllar, önemli başarıları birlik ve beraberlik içerisinde ortaya koyduğumuzu gösterdi. Ne kadar güzel işler başarmış isek, bunlar bizim önderliğimizde ve bürokrat arkadaşlarımızın gayretleri ile olmuştur ancak,  bu eserlerin arkasındaki esas güç; Kepez'in güzel insanlarıdır. Sizlersiniz, Altınova'daki başarıların mimarları benim Altınovalı gönüldaşlarım, canlarım, kardeşlerimdir.”diye konuştu.

Sorunları imar planlarıyla çözdük

Altınova'nın 45 yıldır devam eden imar problemine de değinen Başkan Tütüncü, “Bunu çözmek bize nasip oldu. EXPO 2016 Bulvarı. Bu bulvar bölgeye hayat veren yeni bir can damarı oldu. Dile kolay, tam 50 trilyonluk bir yatırımdı.  Eğer kamulaştırma yapılsaydı, 2015 rakamlarıyla buraya tam 120 milyon liralık bir yatırım yapılması gerekliydi. Biz ne yaptık; İmarla çözdük burayı. 45 metrelik koridoru bambaşka bir can damarı haline getirmek için çalıştık. Emsallerle, imarla ilgili önümüze çıkmadık engel kalmadı. 10 buçuk yılda tam 3 kez yeni baştan imar çalışmaları yapmak suretiyle 45 yıldır devam eden Altınova’nın sorunlarını söz verdik ve çözdük. “ dedi.  

Altınova istihdam sağlıyor

Altınova’nın önemli bir ticaret merkezi haline geldiğine de değinen Tütüncü, “Burada çok güzel plazalar yükseliyor. Her plaza istihdama katkı sağlamak demek. İstihdama katkı sağlayan Altınova'da kim istihdam ediliyor?  Bu şehrin insanları,  Antalya'nın insanları. Bölgeye Sosyal Tesisleri birbiri ardına getirdik, sağlık ocağını getirdik. Şimdi de 2020 planları içerisinde bölgemize yeni okullar da geliyor. Yıl yıldan daha iyi geliyor. “ diye konuştu.

Cemevi temeli atılacak

Türkiye'nin en güzel Cemevleri’nden birisini de Altınova’ya kazandıracaklarını belirten Tütüncü, “Alevi kardeşlerimize cemevi kazandıracağız. İhale tamamlandı, temel atma aşamasına gelindi. Heyecanla temel atmayı gerçekleştireceğiz. Belediyemiz camide yapıyor, cemevi de yapıyor,  çocuklarımıza spor alanları da yapıyor, Fen Lisesi’de yapıyor, Sosyal Bilimler Lisesi’de yapıyor. Hayatın her alanında sizlerle birlikteyiz. İnsan odaklı projeleri bir bir geliştirmeye, hemşehrilerimize destek olmaya, Kepezi geleceğe taşımaya, ortak bir çabayla yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

 Gençlerimiz sporla büyüsün

Sporla büyüyen ve sporu yaşam şekli haline getiren bir nesil yetiştirmek istediklerine de değinen Başkan Tütüncü, “Sporla daha çok hemhaledelim istiyorum. Bu güzel şehrin gençlerini sporla daha özel bir ortamda buluşturmak istiyoruz. Altınova'ya güzel bir spor salonu da yapmak ve gençlerimize burada bambaşka bir sportif ortamı sağlamak istiyoruz.” diyerek,  uygun olan bir okul bahçesine de spor salonu yapılması talimatını verdi. Tütüncü, konuşmasını “El ele verdiğimiz, gönül gönüle  verdiğimiz sürece çok güzel işler başaracağız.” diyerek tamamladı. Tütüncü’nün konuşmasının ardından kurdele kesimi ile Altınova Düden Semt Spor Sahası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Semt Spor Sahası’nda neler var?

Düden Mahallesi’nde 15 bin 430 metre kare alan üzerine inşa edilen semt spor sahasının içinde futbol ve basketbol sahaları, açık hava fitness aletleri, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, masalar, banklar, çatılı kamelyalar yer alıyor. Altınova halkının ortak buluşma noktası olacak olan semt spor sahası, bölge sakinlerini de yemyeşil bir çevreyle kucaklaştıracak.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU