Altınova Cemevi’nin temeli atıldı

Altınova Cemevi’nin temeli atıldı

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez İlçesi Orta Mahalle’de hayata geçireceği Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi’nin temeli törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Güzelşah Dede, Alevi Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Saymanı Ali Aktaş, Alevi Kültür Dernekleri Başkanları ve yöneticileri, Alevi Dedesi Zeynel Demir, Alevi camiasının yakından tanıdığı AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Merthatun ve diğer meclis üyeleri, Muhtarlar, Belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

 

‘Birlikten güç doğar’

 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altınova’ya hem kültür merkezi hem Cemevi kazandırmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Cemevi inşaatında çalışmalarımız bir süre önce başladı. Biraz geciktik. Çünkü imar planı içerisinde yapılabilir bir alan bulmak kolay olmadı. Sağ olsun Kepez Belediye başkanımızın benzeri bir projesi vardı. El ele verdik. Birlikten güç doğar dedik. Buradaki imarla ilgili mülkiyetlerden kaynaklanan sorunları çözmek ve bugüne gelmek biraz zaman aldı. Şimdi temelini atıyoruz” dedi.

 

İhtiyacı görmezden gelemezdik
 

Konuşmasında 2014 yılında düzenledikleri Alevi Çalıştayını hatırlatan Başkan Türel, “O zaman ‘Cemevi’ ihtiyacı öne çıkan en önemli talepler arasında yer alıyordu.

Türkiye'den ve dünyanın her yerinden gelen milyonlarca insanı bağrına basan şehrimizde elbette herkesin, her kesimin ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetler gerçekleştirmek bizlerin asli görevidir. Abdal Musa Hazretleri'nin şehri olan Antalya’mızda Alevi kardeşlerimizin Cemevi ihtiyacını da görmezden gelmemiz söz konusu olamazdı. Ne mutlu bizlere ki bugün burada Alevi kardeşlerime verdiğim bir sözü yerine getiriyor olmanın huzuru ve mutluluğuyla sizlerin karşısındayım” şeklinde konuştu.

 

Türel’in yakasını bırakmayın

Törende Alevi dedeleri de söz aldı. Erzincan Alevi Dedesi Zeynel Demir, Alevi Camiası’nın Başkan Türel’e olan sevgisini anlatarak, “Antalya’da 250 bin Alevi var. Bu zamana kadar Antalya’da birlik beraberlik içinde yaşadılar. Alevi camiasını o seviyor. O alevi camiasını seviyor. Menderes Türel’in yakasını bırakmayın” dedi.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU