HAKAN TÜTÜNCÜ SEÇİM İLAN
durali kolpak

Akdeniz’de aslan balığı avı

Akdeniz’de aslan balığı avı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, istilacı türlerden olan aslan balığı ile mücadele amacıyla zıpkınla aslan balığı avcılık yarışması düzenledi. Konyaaltı Sahili’ndeki Varyant EKDAĞ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ödüllü yarışmaya 3’er kişilik 6 ekip katıldı. Avlanan aslan balığı sayısı ve avlanan en büyük aslan balığı kategorisinde ödül verilen yarışma sonunda aslan balığı tadımı da yapıldı.

 

Konyaaltı Sahilinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü aslan balığı yakalama yarışmasına katılan ekipler sabah 07.00’de Varyant EKDAĞ Sosyal Tesisleri’ne geldi. Aile hekimi veya dengi sağlık kuruluşundan “dalış yapabilir” ya da “yüzme faaliyetinde bir sakınca yoktur” raporlarının kontrolünün ardından ekipler teknelerle hareket etti. Tekne kullanan kişi (tekne kaptanı), kovacı ve serbest dalış yarışmacısından (avcı/zıpkın) oluşan ekipler aslan balığı avladı.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Akdenizin serin sularında gerçekleşen yarışma boyunca Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sahilde hazır bulundu. Yarışma sonunda Türkiye Su sporları Federasyonu İl Temsilciliği ile Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü ve Antalya Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri değerlendirme yaptı. 26 adet aslan balığı yakalayan Mevlüt Şahin, Sedat Gökkaya ve Ahmet Gökkaya’dan oluşan ekip yakaladığı aslan balığı sayısına göre, 568 gram aslan balığı yakalayan Çağdaş Özsarı, Mümine Güneş ve Anıl Oğuz’dan oluşan ekip de en büyük aslan balığı kategorisinde ödül aldı.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Ödül töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in denizlerin korunması konusundaki hassasiyeti ve talimatlarıyla bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Belediyemizin çevre ve doğa dostu Antalya hedefiyle, sizlere de bu projeye katkı sunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Türkiye’de belediye olarak ilk kez böyle bir çalışma öncülük ediyoruz. Devamında yine istilacı bir tür olan balon balığı ile mücadele ile ilgili de çalışmalarımız olacak. Antalya çevre duyarlılığı yüksek olan bir kenttir. Bunu birlikte başaracağız” dedi.

ASLAN BALIĞI TADIMI YAPILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızıldeniz’den Süveyş Kanalı ile kıyılarımıza ulaşarak yayılım gösteren ve yerleşik türlere ve deniz ekosistemine zarar veren zehirli aslan balığı ile mücadele amacı taşıyan etkinlik sonunda aslan balığı tadım etkinliği düzenlendi. Zehirli dikenleri temizlendikten sonra yenilmesinde sakınca olmayan aslan balığı tadıyla beğeni topladı.

 

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin