Acenteler ve sivil toplum kuruluşları Kemer için bir arada

Acenteler ve sivil toplum kuruluşları Kemer için bir arada

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun girişimleriyle, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarının başında gelen Kemer’in genel sorunları ve bu sorunların çözümlerini konuşmak  için sivil toplum kuruluşları ve acenteler bir araya geldi.

 

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği (KESDER) Başkanı Abdullah Çilengir, meclis üyeleri, Akay Tur, Anex, Odeon, Kilit Global, Pegas gibi Türkiye’nin önde gelen tur acentelerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, turizmin kalbinin attığı yer olan Kemer’in marka değerini yükseltmek ve daha modern bir hale getirerek Kemer’i hak ettiği yere getirmek için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, genel itibarıyla, gürültü kirliliği, otopark sorunları, trafik sorunları, esnafın genel sorunları, turisti çarşıya çekebilmenin yolları, Kemer’i cazibe merkezi haline getirmek, turistlere yönelik sosyal aktiveteler, turizmi çeşitlendirmek, Türkiye’yi karalayan tur rehberleri  gibi konular konuşuldu.

 

TURİZM BACASIZ FABRİKADIR

 

Kaymakam Murtaza Dayanç, toplantıda yaptığı konuşmasında, turizmin Kemer’de çok önemli olduğunu belirterek, yaklaşık bir aydır turizm sektöründeki gelişmeleri incelediklerini söyledi.

Turizme devlet bakışı açısıyla baktıklarını ifade eden Kaymakam Dayanç, “Turizm bacasız fabrikadır. Bu sektör, ülkemizin önemli döviz kaynaklarından biri. Daha önce birçok defa otelcilerle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmeler yaptık. Görüşmelerin ana teması turizmi nasıl daha hareketli hale getirebiliriz, turizmi yıl geneline nasıl yayabiliriz, bölgenin tanıtımı için daha nitelikli neler yapabiliriz olmuştur.” dedi.

Dayanç, turizm konusunda son yıllarda “kafa yorulmaya” başlandığına dikkat çekerek, “Özellikle son yıllarda sivil toplum kuruluşları bu işe kafa yormaya başlamış. Herkesin kıymetli fikirleri var. Bu fikirleri, ortak bir noktada buluşarak değerlendirmek gerekiyor. Biz de burada devlet adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.

 

 

 

AMACIMIZ KEMER’E DAHA FAZLA TURİST GETİRMEK

 

 

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer’de bir ilki gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek, turizm sektöründe çalışan ve sektörde söz sahibi olan herkesin toplantıya katıldığını söyledi.

Başkan Topaloğlu, turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları ve gelişmeleri konuşmak için toplandıklarına vurgu yaparak, “Amacımız, Kemer’e daha fazla turist getirmek. Getirdiğimiz turisti de ülkesine memnun şekilde geri göndermek. Biz özeleştirimizi yapacağız. İsteğimiz, herkesin evine ekmek götürebilmesi. Toplantının amacı, Kemer neden geriye düştü? Neden çıtayı yükseltemiyoruz? Bilimsel bir çalışma yaparak yüz yüze görüşmek istedik. Hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’ye ve Kemer bölgesine en fazla turist getiren acente sahipleri ve temsilcileri de sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında görüşlerini bildirdi.

Acente temsilcileri genel olarak esnaf ile turistler arasında yaşanan sıkıntıları dile getirerek, bu konuda yapılması gerekenler hakkında fikirlerini bildirdi.

 

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yaşanan sorunlar ile ilgili yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini kaydetti.

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

AHMET DÖKDÖK
HABER YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU